Kakšna je vaša asociacija na trojico Tom Hanks, Meryl Streep in Steven Spielberg? Naša je zagotovo oskar! Trojica je namreč združila moči v politični drami Zamolčani dokumenti (The Post), ki bo zagotovo eden najmočnejših kandidatov na oskarjih prihodnje leto.

Film opisuje resnično dogajanje okoli škandala t.i. „pentagonskih dokumentov“ oziroma okoli tega, kakšno vlogo so v tem škandalu odigrali ameriški časniki. Zgodba se osredotoča na objavo dokumentov iz Pentagona v Washington Postu, s pomočjo katerih so novinarji tega časopisa leta 1971 razkrili resnico o vietnamski vojni. Dotični dokumenti so niz uradnih zapisov ameriškega obrambnega ministrstva, ki jih je novinarjem takrat predal vojni analitik Daniel Ellsberg. Dvakratni oskarjevec Hanks nastopa v vlogi urednika Washington Posta Bena Bradleeja, dobitnica treh oskarjev Meryl Streep pa v vlogi založnice časopisa Kay Graham, ki je prevzela vodenje sodnega spora z ameriško vlado za časa predsednikovanja Richarda Nixona.
To bo prvo skupno snidenje igralskih velikanov Toma Hanksa in Meryl Streep v kakšnem celovečernem filmi in dejstvo, da nastopata pod taktirko Stevena Spielberga, film samoumevno postavlja med oskarjevske kandidate v mnogih kategorijah. Prve kritike so nadvse obetavne, veliko pa k aktualnosti filma pripomore tudi predsedovanje Donalda Trumpa. Film bo v slovenskih kinematografih od 18. januarja dalje.
 

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

avatar
  Subscribe  
Obvesti me