V San Diegu ravnokar poteka Comic-Con, prvotno konvencija stripovskih oboževalcev, sedaj pa velik poligon za studie, ki predstavljajo svoje naslednje projekte. Warner Bros. ponavadi navdušuje z napovedniki, samo spomnimo se Pobesnelega Maksa, Batmana proti Supermanu in Odreda odpisanih (Suicide Squad) in tudi letos ni nič drugače. Tako je prvo orožje, ki so ga predstavili letos, članica Lige pravice in znanka iz prej omenjenega spopada velikanov, bojevnica Wonder Woman.

Film, katerega snemanje so že zaključili, je napovedan za prihodnje leto junija in bo zgodba o izvoru slavne stripovske junakinje. Obeta se superjunaški film, ki se zdi kot nekakšna mešanica Thora in prvega Stotnika Amerike, saj bomo obenem spremljali zanimiv grški mitološki svet in bitke prve svetovne vojne. Stripovska Amazonka bo nosila tudi bolj tradicionalni kostum rdeče-modre barve, ob koncu napovednika pa je opaziti tudi nekaj humorja, ki je bil z nekaj izjemami, odsoten v prvem letošnjem filmu osnovanem po stripih založbe DC Comics. V naslovni vlogi bomo spremljali izraelsko lepotico Gal Gadot, medtem ko bo njeno ljubezensko simpatijo, smrtnika Steva Trevorja, igral znanec iz Zvezdnih stez Chris Pine. Film bo režirala Patty Jenkins, ki je leta 2003 režirala kriminalko Pošast (Monster), za katero je glavna igralka Charlize Theron prejela oskarja.

Zanimivo bo videti, če se bo tudi pri Wonder Woman s strani gledalcev toliko namigovalo na feministično noto kot se ob najnovejših Izganjalcih duhov, saj je bila priljubljena superjunakinja mnogokrat tema takšnih in drugačnih razprav. Feminizem gor ali dol, potrebno je vedeti, da sta oba filma plod studijskega uveljavljanja blagovnih znamk in računata na dobre odzive oboževalcev. Letošnja komedija Paula Feiga je na tej črti povečini padla, tako da upamo na boljše rezultate pri prvem visokoproračunskem filmu z žensko superjunakinjo v središču pozornosti. Glede na to, da je bila Diana Prince ena redkih zares svetlih točk Batmana in Supermana so obeti nadvse optimistični. Če ne drugega bomo pa vsaj še enkrat slišali odlično pesem, ki jo je posebej za lik ustvaril Hans Zimmer.

Wonder-Woman-1

O avtorju

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x