Šesta sezona Igre prestolov se končuje, toda HBO že pripravlja nov spektakel, ki sliši na ime Westworld. Televizijska serija je napovedana že od leta 2013, toda po mnogih odlašanjih bo premiero doživela oktobra letos.

Gre za adaptacijo romana Michaela Crichtona, med drugim avtorja knjige Jurski park, ki je leta 1973 tako spisal kot tudi režiral istoimenski film z Yulom Brynnerjem v glavni vlogi. Studio Warner Bros. je vse od leta 1991 želel posneti “remake” omenjenega filma, toda na koncu je ideja pristala na mizah odgovornih pri HBO-ju, ki so se odločili posneti dramsko serijo. Platno in škarje so predali Jonathanu Nolanu, bratu veliko slavnejšega Christopherja Nolana, s katerim pogosto tudi sodeluje, ki je pri pisanju scenarija združil moči z Liso Joy. Nolan že ima izkušnje z oblikovanjem televizijskih serij, saj je idejni vodja Lova na osumljenca (Person of Interest), medtem ko ima Joyeva producentske in scenaristične izkušnje z Vohunom v nemilosti (Burn Notice). Obe omenjeni seriji lahko spremljamo tudi na slovenskih televizijskih kanalih. Kot producent je prisoten še J. J. Abrams (Vojna zvezd: Sila se prebuja), ki je bil pred filmskim udejstvovanjem krivec za mnoge serije, med katerimi najdemo Skrivnostni otok (Lost) in Na robu znanosti (Fringe).

Jonathan Nolan je spisal scenarije za nekatere bratove filme kot sta Memento in Medzvezdje.

Jonathan Nolan je spisal scenarij za nekatere bratove filme, kot sta Memento in Medzvezdje (Interstellar).

Zgodba Westworlda je postavljena v istoimenski futuristični tematski park, ki ga naseljuje umetna inteligenca, kar je, po besedah odgovornih pri televizijski hiši, tudi ena glavnih tem serije, in je nekakšna mešanica med znanstveno fantastiko ter vesternom. HBO se je zopet izkazal in našel eminentna igralska imena, ki bodo poseljevala park in vse okoli njega. Prvi med njimi je legendarni Anthony Hopkins, ki bo stopil v čevlje briljantnega kreativnega vodje parka. Njegov asistent bo Jeffrey Wright, igralec znan po vlogi Felixa Leitherja v Casino Royale in dr. Narcissa v prav tako HBO-jevi seriji Imperij pregrehe (Boardwalk Empire). Videli bomo še Evan Rachel Wood (The Wrestler), Bena Barnesa (Zgodbe iz Narnije), Thandie Newton (Misija: Nemogoče 2), Jamesa Marsdena (Možje X), Rodriga Santora (300) in Ingrid Bolsø Berdal (Herkul), medtem ko se nam bo v vlogi skrivnostnega antagonista, Moža v črnem, predstavil še en odličen igralec, in sicer Ed Harris (Alcatraz, Čudoviti um), kar pričakovanja pred premiero dvigne še za kako stopničko višje.

Televizijska hiša HBO, ki je znana po tem, da premika meje v svetu malih ekranov, zadnja leta izgublja primat v svojem poslu. Po mnenju mnogih jih je konkurenčni Netflix že prehitel, tako da slavna televizijska hiša poleg Igre prestolov, katere čas se počasi že izteka, nujno potrebuje novega paradnega konja. Igri prestolov sta napovedani le še dve sezoni. Kot njen naslednik je bil, po izjemno uspešni začetni sezoni, sprva mišljen Pravi detektiv, ki pa je z izredno mlačno drugo sezono bojda že zaključil svojo zgodbo in odšel na pogorišče zgodovine. Televizijska hiša, ki je ustvarila mnoge odlične serije, kot so Sopranovi, Peščica izbranih (Band of Brothers), Skrivna naveza (The Wire), Pod rušo (Six Feet Under) in mnoge druge, tako veliko upov polaga v omenjeni Westworld in prvi vtisi izbranega občinstva naj bi bili zelo pozitivni. Če bo serija tak hit kot prej omenjene, bomo videli jeseni, zagotovo pa bo še kakšen zapis o njej padel tudi z naše strani.

westworld-04jpg-2e18cb_1280w

Ed Harris se bo skušal postaviti ob bok nekaterim ikoničnim televizijskim antagonistom, kot sta Joffrey (Igra prestolov) ali pa Gus Fring (Kriva pota).

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x