Prihodnje leto se bomo zopet podali v svet Planeta opic, saj nas čaka že tretji film franšize, ki je svoj ponovni zagon doživela na začetku tega desetletja. Če odštejemo animirane filme, je Planet opic eden redkih visokoproračunskih projektov, ki v ospredje postavlja lik živali.

V Vojni za Planet opic (War for the Planet of the Apes) bomo tako že tretjič spremljali opičnjaka Caesarja, ki je v Vzponu Planeta opic (Rise of the Planet of the Apes) pričel z uporom svoje vrste in že vse od takrat išče mir s pripadniki človeške vrste. V njegovo kožo se bo zopet podal Andy Serkis, ki premika meje v tehnologiji “motion capture”, medtem ko mu bo tokrat nasproti stal Woody Harrelson, kateri bo predstavljal vojaške sile človeštva.

Kljub temu, da gre za precej nerealističen zaplet (opice postanejo inteligentne in izpodrinejo človeško vrsto), je serija novejših filmov zaslužna za raziskovanje težjih in kompleksnejših tem človeške družbe, obenem pa ponudi tudi obilico filmske zabave. Kombinacija, ki bi se prilegla mnogim konkurenčnim franšizam, bo najverjetneje ostala del serije filmov, saj za režiserskim krmilom ostaja Matt Reeves, ki je režiral že predhodnika, medtem ko bodo dolžnosti scenarija zopet pripadle Marku Bombacku. Če trditev drži, bomo lahko preverili 13. julija prihodnje leto.

DAWN OF THE PLANET OF THE APES

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x