Kot je to značilno za vsako leto, lahko v času pred nočjo čarovnic v kinematografih pričakujemo obilico takšnih in drugačnih grozljivk, ki poskušajo, za razliko od kvalitetnejših produkcij kot je recimo Zbeži!, zaslužiti kakšen dolar ali dva predvsem na vsesplošnem vzdušju, ki spremlja prej omenjeni praznik.

Se še spomnite priljubljene komedije Neskončen dan (Groundhog Day, 1993) v kateri Bill Murray obtiči v času in neskončno dolgo preživlja en in isti dan? Njegov svet vsak dan obiščejo isti ljudje, le da ne vedo, da se dan ponavlja. Podobno se v najnovejši grozljivki Vesel smrtni dan zgodi študentki Tree Gelbman (Jessica Roth), le da se tokrat ne bomo smejali, ampak nas bo neskončno strah. Na obzorju je namreč umor. Tree se na svoj rojstni dan zbudi v študentskem domu in nato preživi običajen dan – fant, prijateljice, večerni žur… vse dokler je na zabavi ne poskuša s sveta spraviti zamaskirani morilec. Umor pa se ne zgodi, ker se Tree prebudi in vse se začne znova. Prestrašeni študentki ne preostane drugega, kot da poskuša ugotoviti, kdo ji streže po življenju in zakaj, saj predvideva, da bo lahko le tako ustavila ponavljajoči cikel, ki jo na rojstni dan, ko bi morala praznovati in se zabavati, spravlja na rob pameti.

Ali ji bo uspelo, bomo izvedeli 19. oktobra, ko film prihaja na slovenska filmska platna, že danes pa si lahko ogledamo prvi napovednik.

Vesel smrtni dan Jessica Rothe

O avtorju

Nik Rus
Copy Writer

Človek tisočerih zanimanj in interesnih dejavnosti, ki si v svojem življenju z veseljem ogleda tudi kakšen film. Zaslug za veselje do pisanja pa ne pripisujem svoji srednješolski profesorici slovenščine.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

avatar
  Subscribe  
Obvesti me