Deadpool (2016) in Logan (2017) sta poskrbela za najavo novih stripovskih projektov s cenzorsko oznako R in eden izmed prvih bo Venom, kjer glavna vloga pripada Britancu Tomu Hardyju. Slednji bo tako že drugič upodobil stripovski lik, saj je bila ravno ena prvih njegovih vidnejših vlog tista v Vzponu Viteza teme (The Dark Knight Rises, 2012), kjer je upodobil zlikovca Banea.

Venom je pravzaprav eden glavnih nasprotnikov superjunaka Spider-Mana in smo ga na velikih platnih videli že v tretjem delu prve franšize o “možu-pajku”, kjer ga je upodobil Topher Grace. Gre za zunajzemeljski parazit, ki potrebuje človeka, da lahko preživi, slednji pa s tem pridobi nadnaravno moč. Tokrat bo Venom glavni lik filma, ki pa naj ne bi imel nikakršnih povezav z novo različico Spider-Mana (Tom Holland), ki ga lahko vidimo v Marvelovemu filmskemu univerzumu, in bo žanrsko bolj usmerjen k grozljivkam. Leta 1988 so ga ustvarili pisec David Michelinie ter risarja Todd McFarlane in Mike Zeck. Prvotno je sicer nastal kot negativec, a je sčasoma v nekaterih različicah pridobil status antijunaka.

Režijo filma je prevzel Ruben Fleischer, ki se je že izkazal z akcijsko komedijo Dobrodošli v deželi zombijev (Zombieland, 2009), medtem ko bomo poleg Hardyja v filmu videli tudi Michelle Williams (Ves denar sveta), Woodyja Harrelsona (Trije plakati pred mestom) in Riza Ahmeda (Rogue One: Zgodba Vojne zvezd). Film bo na sporedih to jesen, natančneje oktobra.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

avatar
  Subscribe  
Obvesti me