Na voljo je tudi drugi napovednik najnovejšega filma francoskega režiserja Luca Bessona, ki nam je že postregel s filmi kot sta Peti element (The Fifth Element) in Lucy. Resda se kvaliteta obeh stvaritev razlikuje kot noč in dan, toda v času superjunakov, je prav sveže videti novo lahkotno vesoljsko pustolovščino. Ta je osnovana po grafičnih romanih Valerian in Laureline, ki so vplivali močno vplivali tudi na žanr znanstvene fantastike.

V 28. stolerju Valerian (Dane DeHaan) in Laureline (Cara Delevingne) sestavljata moštvo posebnih operativcev, zadolženih za vzdrževanje reda in miru na območjih, poseljenih z ljudmi. Na poseben ukaz ministra za obrambo se podata na nalogo v prečudovito mesto Alfa – nenehno razširjajočo se metropolo, v kateri so se skozi stoletja srečevala bitja iz celotnega vesolja in si izmenjevala znanje, inteligenco in kulturna izročila. A v središču te živahne metropole tiči temačna sila, ki ogroža mirni in miroljubni obstoj tako imenovanega mesta tisočerih planetov, zaradi česar morata Valerian in Laureline razkrinkati to roparsko nastrojeno nevarnost in očuvati ne le Alfo temveč tudi prihodnost celotnega vesolja.

Poleg mladih Dana DeHaana (Kronika, Neverjetni Spider-Man 2) in Care Delevingne (Odred odpisanih) bomo v filmu lahko zasledili še Clivea Owena, Ethana Hawkea in pop zvezdnico Rihanno. Akcijska pustolovščina bo slovensko premiero doživela julija.

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x