Eden izmed zanimivejših filmov prve polovice leta je triler V mreži (The Circle), ki se ponaša z izredno zanimivo igralsko zasedbo, ki ji poveljujejo Emma Watson (najbolj znana po vlogi Hermione iz franšize Harry Potter), oskarjevec Tom Hanks in odkritje Vojne zvezd, John Boyega.

Film je posnet po izjemno uspešnem romanu “The Circle”, avtorja Dava Eggersa. Gre za sodobno moralno zgodbo, ki je postavljena v ne tako oddaljeno prihodnost. Strahovite posledice tehnologije pridejo navzkriž z željo biti slišan v svetu, kjer spletna prisotnost pomeni vse in resnično moč posameznika predstavlja število sledilcev na družabnih omrežjih (sliši se domače, kajne?). James Ponsoldt, režiser filma Tukaj in zdaj (The Spectacular Now) iz leta 2013, predstavlja zgodbo mlade in nadobudne Mae Holland (Emma Watson), ki si želi uspeti v karieri. Pridruži se podjetju The Circle, ki se ukvarja s spletnimi družbenimi omrežji in tehnologijo, in tam zelo hitro napreduje po lestvici. Po tem, ko lastnik podjetja Eamon Bailey (Tom Hanks) nanjo pritisne, da stopi pred kamere, Mae skuša ohraniti svojo identiteto, saj je postala obraz podjetja, ki ima milijardo sledilcev.

Morda nismo edini, toda ali se tudi vam dozdeva, da utegne Hanks igrati zlikovca s skritimi nameni? Bralci knjige imajo zagotovo že podan odgovor na to vprašanje, definitivno pa bi bilo zanimivo videti šestdesetletnika v takšni upodobitvi, glede na to, da ravno liki zlobnežev niso pogosti na njegovem osebnem spisku vlog (izjema je morda Atlas oblakov iz leta 2012). Kot zanimivost velja omeniti, da je bila za vlogo protagonistke mišljena Alicia Vikander, ki pa je raje izbrala lanskega Jasona Bourna, medtem ko je Hanks že nastopil v Eggersovi adaptaciji, in sicer v lanskem A Hologram for a King, ki pa se je povsem izgubil v anonimnosti.

V Sloveniji bomo film lahko videli 27. aprila. Morda nas takrat res čaka prijetno filmsko presenečenje.

emma-watson

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x