Uničenje (Annihilation) je novi film režiserja in scenarista Alexa Garlanda, ki je pred dvema letoma presenetil s filmom Ex Machina, ki je navdušil tudi nas, saj smo ga uvrstili med najboljše filme tistega leta. To je bil tudi eden od razlogov, da smo Uničenje uvrstili med najbolj pričakovane filme letošnjega leta, toda kaj ko na sporede prihaja šele prihodnje leto. Tu je tudi prvi napovednik.

V njem vidimo obrise zgodba, ki bo spremljala protagonistko Natalie Portman, ki bo kot biologinja poslana na skrivnostno nalogo, kjer ne bodo veljali fizikalni zakoni, katere poznamo na Zemlji. Poleg nje lahko najdemo tudi nekaj ostalih znanih imen. Tako se vrača stari znanec iz Ex Machine Oscar Isaac, v ospredju pa utegneta biti tudi Thessa Thompson (serija Westworld) in Jennifer Jason Leigh (Podlih osem). Alex Garland je letos dejal, da je pri njegovem novem filmu velika inspiracija režiser Stanley Kubrick in obenem obljublja nadrealistično stvaritev kakršne še nismo videli. Zanimivo pa je, da sama premisa precej spominja na klasiko Stalker (1979) ruskega režiserja Andreja Tarkovskega.

Film je zaenkrat napovedan za marec prihodnje leto in videli naj bi ga tudi v Sloveniji.

Režiser Garland je predtem zablestel z Ex Machino.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x