Dve leti nazaj je grški režiser Yorgos Lanthimos mnoge navdušil s filmom Jastog (The Lobster, 2015). Grški bog bizarnosti, kot smo 44-letnika poimenovali na Filmstartu, se letos vrača s psihološko grozljivko Ubijanje svetega jelena (The Killing of a Sacred Deer, 2017), s katero je navdušil že na letošnjem festivalu v Cannesu.

V njem bo zopet nastopil Colin Farrell, ki je z režiserjem sodeloval že pri prej omenjen filmu. Pridružili so se še mu Nicole Kidman, ki ima letos kar pestro leto, Alicia Silverstone, ki bo poskušala narediti boljši vtis kot v Batmanu in Robinu (Batman and Robin, 1997) in Barry Keoghan, stari znanec iz letošnjega Dunkirka.

Zgodba bo sledila najstniku (Keoghan), ki poskuša v svojo disfunkcionalno družino pripeljati briljantnega kirurga (Farrell). Kot gre pričakovati pri Lanthimosovih filmih, bomo tudi tokrat priča mnogih nenavadnim zasukom zgodbe.

Film je napovedan za konec letošnjega leta, natančneje novembra. Toda, če gre soditi po preteklih režiserjevih delih, utegnemo tudi Ubijanje svetega jelena videti na ljubljanskem Liffu, ki se bo odvijal letos novembra.

ubijanje svetega jelena, the killing of a sacred deer, yorgos lanthimos, colin farrell, nicole kidman, cannes,

Pošlji komentar

Komentirajte in ocenite novico!

Obvesti me
avatar
wpDiscuz

Ostanite redno obveščeni!

Prijavite se na e-novičke Filmstart in ostanite redno obveščeni o najnovejšem dogajanju v svetu filmov!

Uspešno ste se prijavili na naše E-novičke!