Sedemindvajset let je minilo od dogodkov iz prvega dela franšize Tisto, naslovno zloglasno bitje, ki spreminja obliko glede na žrtvin največji strah, pa se vrne terorizirat mestece Derry. Z njim se bo tudi tokrat spopadla družba, ki je to storila že leta 1989, seveda s to razliko, da so tokrat skoraj tri desetletja starejši.

Prvi film, sicer posnet po knjižni predlogi kralja grozljivk Stephena Kinga in s tem tudi nekakšen delni rimejk serije iz devetdesetih, kjer je morilskega klovna zaigral Tim Curry, je eksplodiral in postal ena največjih filmskih uspešnic tistega leta. Poleg odličnega sprejema s strani kritikov in gledalcev je podrl številne druge rekorde, med drugim je z zaslužkom preko 700 milijonov ameriških dolarjev postal najbolj dobičkonosna grozljivka vseh časov. Pričakovanja za nadaljevanje so temu primerno visoka, sploh ob zvezdniški zasedbi, ki poleg Skarsgårda (vnovič v vlogi Pennywiseja), tokrat vključuje tudi Jamesa McAvoya in Jessico Chastain.

Napovednik sicer ne pokaže veliko, a iz videnega je očitno, da bo Drugo poglavje postreglo z veliko več zares grozljivih trenutkov, kot jih je predhodnik. Komu v prid se bo vojna med dobrim in zlim končala, pa bomo morali počakati do tega poletja.

O avtorju

Dejan Kalabić

"Filmi ne ustvarijo psihopatov. Filmi naredijo psihopate ustvarjalnejše." -Krik (1996, rež. Wes Craven)

Podobni prispevki

Pošlji komentar

avatar
  Subscribe  
Obvesti me