Končno je ugledal luč sveta napovednik za novi film Martina Scorseseja, ki sliši na ime Molk. Skrivnostni projekt, ki je napovedan že dlje časa, toda z izjemo nekaj slik iz snemanja nismo videli skoraj ničesar, se bo kot kaže uspešno kvalificiral v oskarjevsko bitko, saj so prve projekcije napovedane za letošnji december.

Gre za dolgoletni projekt legendarnega režiserja, ki pa je, po mnogih težavah s financiranjem, uspel film končati šele letos. Zgodba nas bo popeljala v 17. stoletje, kjer se dva jezuita (Andrew Garfield in Adam Driver) podata na Japonsko, da bi poiskala svojega pogrešanega mentorja (Liam Neeson). Scenarij je spisal Jay Cocks, ki je z režiserjem že sodeloval v Tolpah New Yorka (Gangs of New York, 2002) in Času nedolžnosti (The Age of Innocence, 1993), gre pa za adaptacijo istoimenskega romana.

Režiser italijanskih korenin je do sedaj prejel oskarja le za Dvojno igro (The Departed, 2006) in je eden tistih tipičnih primerov, ki jim je Akademija oskarja dodelila prepozno. Nekaj podobnega bi lahko rekli tudi za Scorsesejovo najnovejšo igralsko muzo, Leonarda DiCapria, katerega pa tokrat ne bo v filmu. Ali se utegne režiser vmešati v boj za nagrade bomo še videli, toda napovednik veliko obeta.

 martin-scorsese

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x