Že pred časom smo poročali o filmu The Program, ki se osredotoča na eno največjih športnih prevar v zgodovini in sicer na zgodobo o kolesarju Lancu Armstrongu. Zdaj smo prejeli še drugi napovednik, ki nam še pobližje predstavi igralsko zasedbo in dogajanje v filmu. V čevlje slavnega kolesarja je stopil igralec Ben Foster, ki je sodeč po promocijskem materialu zelo dobro opravil svoje delo in zelo spominja na zloglasnega Američana.

V zadnjih dneh je v javnost tudi pricurljala informacija, kako se je 35-letnik pripravil na to zahtevno vlogo. Foster je razkril, da se je za potrebe vloge tudi sam dopingiral s podobnimi poživili kot Armstrong, toda seveda vse je bilo nadzarovano s strani zdravnikov. Tu se poraja vprašanje kje je meja med igralci in njihovimi žrtvami za razne vloge. Najbolj znan med njimi je zagotovo Christian Bale s svojimi neverjetnimi spremembami telesne teže. Sicer je režiser filma Stephen Frears (The Queen, Philomena) podprl igralca, ki je to sprva počel brez njegove vednosti, toda vseeno je prišlo da večjih polemij, tudi iz kolesarskega sveta, ki je obsodilo igralčevo početje.

Film je bil premierno predvajan na filmskem festivalu v Torontu (TiFF), medtem ko naj bi svetovno bil izdan oktobra. Zaenkrat še ni potrjeno, če bomo film lahko videli tudi v slovenskih kinematografih.

Ben_Foster_playing_Lance_Armstrong

O avtorju

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x