V množici poskusov obujanja starih franšiz se letos vrača tudi legendarni Predator, ki se je v istoimenskem filmu iz leta 1987 z Arnoldom Schwarzeneggerjem v glavni vlogi zapisal med najbolj kultne filmske pošasti/vesoljce. Uspeh filma Johna McTiernana je botroval k dvema nadaljevanjema, ki smo ju lahko prvič videli v letih 1990 in 2010, ter dvema “crossoverjema” z Osmim potnikom v filmih Alien proti Predatorju. Slabih osem let kasneje po njegovi zadnjem udejstvovanju na velikem platnu se vrača v novem rebootu franšize.

Film bo tokrat režiral Shane Black, ki je znan predvsem po črnih komedijah Prava fanta (The Nice Guys, 2016) in Cmok cmok, bang bang (Kiss Kiss, Bang Bang, 2005).  Tudi tokrat bo za film spisal scenarij (Black je bil v devetdesetih eden najdražjih scenaristov, predvsem zaradi dela v franšizi Smrtonostno orožje), pri tem pa mu je tudi pomagal scenarist originalnega filma Fred Dekker. Izpostaviti velja, da je Black tudi nastopil v prvem Predatorju in sicer kot vojak Hawkins, ki seveda pade v nemilost slavnega antagonista.

Sodeč po napovedniku se bo ponovni zagon franšize zgledoval po nekaterih sodobnih festivalih nostalgije. Že takoj se namreč znajdemo v predmestju in pri otrokovem (Jacob Tremblay iz Sobe in Čuda) odkritju Predatorjeve opreme. Nato nas dogajanje popelje k zaslišanju njegovega očeta (Boyd Holbrook iz Logana), akcijskim prizorom v džungli in manjši ekspoziciji, kjer izvemo, da Predatorji na svojih lovih tudi modificirajo svoj DNK s pomočjo, ki ga prevzamejo od plena.

Sodeč po portalu IMDb bo film imel nekaj povezal s prejšnjimi filmi franšize, saj naj bi se v njem pojavil tudi Jake Busey, sin Garyja Buseyja, ki bo tudi v filmu igral sina lika svojega očeta. Prav možno je, da se bo v filmu pojavil tudi Arnold Schwarzenegger in sicer v kakem krajšem izseku, kjer bo upodobil lik Dutcha iz prvega dela.

Predator: Vrnitev je napovedan za sredino septembra.

O avtorju

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
4 komentarjev
najstarejše
novo najbolj všečkano
Inline Feedbacks
View all comments
filmoljub
2 leta nazaj

filmoljub
2 leta nazaj
Reply to  Jure Konestabo

Ha ha, nič hudega, to se je tudi me ni že zgodilo. 😀 Sicer pa vseeno ostajam optimist, kar se tiče novega Predatorja. Original je eden mojih najljubših sci-fi-akcijskih filmov vseh časov, zato bo razočaranje (če bo) toliko večje.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x