Objavljen je bil prvi napovednik naslednjega projekta režiserja Stevena Spielberga, ki nam je letos postregel z dramo Most vohunov. Tokrat se bo lotil adaptacije otroške zgodbe The BFG (Big Friendly Giant), v Sloveniji znano pod imenom VDV (Veliki dobrodušni velikan). Avtor zgodbe je Britanec Roald Dahl, ki ga bralci lahko poznajo tudi po delih kot so Gremlini, Matilda ter Čarli in tovarna čokolade.

To bo prvi Disneyev film, ki ga bo režiral legendarni režiser. Resda je že v preteklosti sodeloval z omenjenim studiem, toda nikoli njegov izdelek ni bil direktno izdan pri Disneyu, ampak pod njihovimi podrejenimi znamkami. Med zasedbo lahko najdemo kar nekaj znanih imen kot sta Rebecca Hall (Skrivnostna sled, Darilo) in Bill Hader (Razuzdanka), medtem ko bomo v naslovni vlogi lahko videli Britanca Marka Rylanca, ki je s Spielbergom letos prvič sodeloval v omenjenem Mostu vohunov.

Izid filma je napovedan za 1. julij prihodnje leto.

risanaadaptacijaknjige

Animirana adaptacija knjige VDV iz leta 1989.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x