Ne loči nas dolgo do zaključka letošnjega leta in že dežujejo napovedniki za težje pričakovane filme v naslednjem letu. Po triletnem premoru se vrača Christopher Nolan, eden izmed režiserjev, ki je močno zaznamoval zadnjih dvajset let. Nazadnje je občinstvo navdušil z zelo zanimivim pogledom na žanr vojnega filma v obliki celovečerca Dunkirk (2017), toda gotovo je največji pečat pustil s trilogijo o Vitezu teme (The Dark Knight) in znanstvenofantastičnim fenomenom Izvor (Inception, 2010). Sodeč po prvem napovedniku mu utegne biti njegov najnovejši izdelek Tenet (2020) zelo podoben.

Skrivnosti napovednik nakaže, da gre zopet za neko mešanico vohunskega filma in manipuliranja časa. Predvsem slednje je kar pogost motiv v Nolanovih filmih. Tokrat se je Britanec odločil precej spremeniti igralsko zasedbo, saj je na snemanju prvič sodeloval z Johnom Davidom Washingtonom (Črni KKKlanovec, serija Nogometaši), Elizabeth Debicki (serija Nočni receptor) in vseprisotnim Robertom Pattinsonom (Svetilnik, Dobri časi). A to še ne pomeni, da se je odrekel svojim stalnim sodelavcem, saj v napovedniku za hip uzremo tudi Michaela Caina, ki z režiserjem sodeluje že vse od filma Batman na začetku (Batman Begins, 2005).

Tenet bo za režiserja tudi s tehničnega vidika velika sprememba, saj po dolgem času ne bo sodeloval s stalnim montažerjem Leejem Smithom, ki je prejel oskarja za montažo Dunkirka, in glasbenim skladateljem Hansom Zimmerjem, ki je pustil ogromen pečat v dosedanjih sodelovanjih z režiserjem. Nemec je namreč zaseden z ustvarjanjem glasbe za še en velik projekt Dune (2020), na njegovo priporočilo pa ga bo nadomestil Ludwig Göransson, ki ima močno ozadje v hip-hop glasbi in se lahko pohvali s projekti kot sta Črni panter (2017) in The Mandalorian (2019 – ).

S kakšnimi ugankami nam bo postregel Nolan tokrat, bomo lahko ugotovili julija 2020.

O avtorju

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x