Končno smo dobili tudi prvi napovednik za težko pričakovano adaptacijo Temnega stolpa (The Dark Tower), slavne serije knjig pisatelja Stephena Kinga. Tako že v napovedniku vidimo namig za oboževalce, saj se okoli štiridesete minute pojavi hotel Overlook iz pisateljeve adaptacije romana Izžarevanje (The Shining, 1980, Stanley Kubrick). Je pa Temni stolp projekt, ki je v predprodukciji zamenjal že ogromno režiserjev in dolgo časa je kazalo, da filma sploh nikoli ne bomo videli.

Zgodba spremlja revolveraša Rolanda Deschaina, ki ga bo upodobil odlični Britanec Idris Elba, kateri tava po pokrajini, ki spominja na divji zahod. Mnogi oboževalci knjig sicer nasprotujejo njegovi izbiri, saj je revolveraš spominja bolj na Clinta Eastwooda in je izbira temnopoltega igralca v nasprotju njegovi podobi iz knjig. Je pa slavni King že “blagoslovil” njegovo izbiro in se z njo strinja. Nasproti mu bo kot zlobni čarodej Mož v črnem stal Matthew McCounaghey in prav zanimivo bo videti, kako se bo oskarjevec spopadel z vlogo antagonista. Po opisu sodeč gre za nekakšen spoj fantazije, vesterna in pustolovščin, toda glede na to, da so mnoga dela Stephena Kinga že doživela izjemne adaptacije (Kaznilnica odrešitve, Izžarevanje, Zelena milja in še bi lahko naštevali), so upi upravičeno zelo visoko. S tem izzivom se bo spopadel režiser Nikolaj Arcel, ki se lahko pohvali z izredno hvaljeno dramo Kraljevska afera (En kongelig affære) iz leta 2012.

Temni stolp ni edina visokoleteča Kingova predelava letos, saj oboževalci nestrpno pričakujejo grozljivko Tisto (It). Napovednik tega filma je namreč rušil rekorde gledanosti na portalu YouTube in tudi nasploh prejel precejšnje odobravanje oboževalcev žanra. Zanimivo bo videti kateri izmed obeh filmov bo osvojil občinstvo in kritike.

Premiera filma Temni stolp je napovedana za začetek avgusta letos.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x