Ob ogledu na kratico T2 zagotovo najprej pomislimo na Terminatorja 2 ali slovenskega ponudnika telekomunikacijskih storitev, toda kot kaže so se snovalci težko pričakovanega nadaljevanja klasike devetdesetih, Trainspotting, odločili oglaševati projekt v podobni maniri.

“Izberi življenje, izberi Facebook”, je eden prvih citatov, ki jih je moč zaslišati v napovedniku in je tudi lep pomežik uvodnim minutam predhodnika. Najbolj fascinantna stvar novega filma je ta, da je na kupu zbrana celotna zasedba iz prvega filma in tako bomo lahko zopet spremljali Ewana McGregorja, Johhnyja Leeja Millerja, Ewena Bremmerja in Roberta Carlylea. Četverica je leta 1996 zaslovela in naredila lepe kariere, predvsem McGregor se lahko pohvali z zavidljivo, več kot dvajset let kasneje pa jih bomo zopet videli pod taktirko Dannyja Boylea, za katerega bo to prvo nadaljevanje v karieri.

Prvi Trainspotting je eden tistih filmov na katere najprej pomislimo ob omembi drog, glede na to, da se glavni lik skozi film ubada z odvisnostjo od heroina. Kopica prav legendarnih prizorov, odlična glasbena podlaga in zanimivi liki so pustili velik pečat in pričakovanja ob nadaljevanju bodo zagotovo velika. Samo upajmo, da ne bo vse skupaj izpadlo kot kaka obletnica mature in se je ekipa zopet zbrala z namenom, da pove novo zgodbo.

Film je osnovan na romanu Porno Irvina Welsha, ki je že s predhodnikom Trainspotting bil predmet istoimenske filmske adaptacije, medtem ko ga je v scenarij predelal John Hodge, prav tako povratnik iz predhodnika. Premiera je napovedana za berlinski filmski festival, medtem ko naj bi ga redno v kinodvoranah videli februarja prihodnje leto.

trainspotting

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x