M. Night Shyamalan se vrača! Nekdaj veliki up ameriškega filma, danes pa tarča posmeha v mnogih filmskih razpravah. Leta 1999 je vse šokiral z izredno dobrim Šestim čutom (The Sixth Sense), toda kaj ko so se čez nekaj let že pojavile polomije, kot so Dogodek (The Happening), Zadnji gospodar vetra (The Last Airbender) in Čas po Zemlji (After Earth). Lansko leto se je solidno vrnil z nizkoproračunsko komično grozljivko Obisk (The Visit), tokrat pa že pripravlja, po napovedniku sodeč, tipični “shyamalanovski” triler z naslovom Split.

V glavni vlogi bomo lahko gledali odličnega Jamesa McAvoya, ki je najbolj znan po upodobitvi Charlesa Xavierja v novejših Možeh X, pod pasom pa ima tudi filme, kot so Svinjarija (Filth), Zadnji škotski kralj (The Last King of Scotland) in Trance. Tokrat se bo prelevil v lik, ki ima kar 23 razcepljenih osebnosti. Ena izmed teh osebnosti ugrabi skupino mladih deklet in jih zapre v svoje zavetje, kjer bodo razrešene številne skrivnosti. Ob McAvoyju bodo stala povečini precej neznana imena, med katerimi velja izpostaviti predvsem Anyo Taylor-Joy, ki se je letos odlično odrezala v grozljivki Čarovnica (The Witch), kjer je imela tudi glavno vlogo.

Film je napovedan za januar prihodnje leto, kar je lahko sicer slabši znak, saj onkraj luže v tem mesecu na velika platna povečini prihajajo najslabši filmi leta, če izvzamemo tiste, ki se potegujejo za nagrade Akademije. Ne glede na to bo zanimivo videti, če bo Shyamalan uprizoril popolni preobrat kariere ali pa postal še bolj nepriljubljen med filmofili po svetu.

M. Night Shyamalan je bil svoje čase označen za novega Spielberga.

M. Night Shyamalan je bil svoje čase označen za novega Spielberga.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x