Film, ki buri duhove med oboževalci že vse od njegove prve uradne najave. Disney se je z nakupom Vojne zvezd odločil snemati tudi t.i. samostojne zgodbe in že druga med njimi bo tista o mlademu Hanu Solu. Eden najpriljubljenejših likov vseh časov, ki je med zvezde izstrelil zdaj že legendarnega Harrisona Forda, dobiva novo preobleko, v kateri se bo poskušal znajti mladi Alden Ehrenreich (Ave, Cezar!).

O filmu je bilo napisano že ogromno, toda dovolili si bomo na kratko obnoviti njegovo ozadje. Sprva sta bila za režijo mišljena Phil Lord in Christopher Miller (komediji 21 in 22 Jump Street), ki sta že posnela skorajda celoten film, a bila nato odpuščena, saj Disney ni bil zadovoljen z njunim komičnim pogledom na scenarij (čeprav so ju najeli zaradi uspeha njunih komedij). Nato je vajeti prevzel Ron Howard, ki je na novo posnel film, medtem pa so curljale tudi novice, da je bil glavni igralec Alden Ehrenreich deležen igralskih učnih ur, saj je bila njegova interpretacija lika slaba. Solo: Zgodba Vojne zvezd na velika platna prihaja že maja, toda prvi napovednik smo prejeli šele danes, kar je že samo po sebi skrb zbujajoče, saj je velika franšiza, kot je Vojna zvezd, ponavadi že precej vnaprej dražila oboževalce s promocijskim materialom, toda do danes je bil znan le naslov filma.

Po pričakovanjih bomo spremljali izvorno zgodbo o Hanu Solu, katere avtor je Lawrence Kasdan, scenarist pete, šeste in sedme epizode franšize. Napovednik nakazuje, da gre pravzaprav za filmsko verzijo zgodbe na katero namiguje Han v svojem prvem prizoru sage (kako je z Milenijskim sokolom bil najhitrejši na tihotapski poti Kessel), film pa se bo dotaknil tudi njegovega otroštva. Disney s Hanom Solom izjemno tvega, saj je lik skorajda svet za oboževalce Vojne zvezd in tudi odziv na zadnjo epizodo Poslednji jedi ni bil najbolj pozitiven.

Kot rečeno, film na velika platna prihaja konec maja, v njem pa bodo poleg Ehrenreicha še igrali Donald Glover, Emilia Clarke, Woody Harrelson in Paul Bettany.

Igralska zasedba s še starima režiserjema filma.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x