Soba je zgodba o živahnem petletniku Jacku (Jacob Tremblay) in njegovi materi Ma (Brie Larson). Kot vsaka mati tudi Ma požrtvovalno skrbi za Jackovo srečo in varnost, mu daje toplino in ljubezen, se z njim igra, mu pripoveduje zgodbe… Vendar je njuno življenje vse prej kot običajno. Ujeta sta v nekaj kvadratnih metrov veliki sobi, kjer je Ma za Jacka ustvarila celo vesolje in nič je ne bo ustavilo pri poslanstvu, da bi njen sin živel polno in srečno – pa četudi zgolj v tem varljivem prostoru. A Jack je čedalje bolj radoveden glede tega, kako in kje živita, Ma pa počasi primanjkuje iznajdljivosti, zato skujeta drzen načrt za pobeg, ki ju na koncu sooči s tistim, kar se morda izkaže za najbolj strašljivo: z resničnim svetom.

Film, adaptacija istoimenskega romana, je zelo hvaljen s strani kritikov in kot tak že na radarju podeljevalcev nagrad. Tako je Soba nominirana za tri zlate globuse (najboljši scenarij, najboljša drama, najboljša ženska glavna vloga). Veliko pohval pobira predvsem igralka Brie Larson (21 Jump Street). O sami kvaliteti filma se bomo gledalci lahko prepričali že konec tega meseca, saj je slovenska premiera napovedana za 28. januar.

Brie Larson Jacob Tremblay Room Soba januar 2016 drama

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x