Kot kaže je že povsem tradicionalno, da nas jeseni pričaka triler, ki je posnet po “best-sellerju”. Letošnji primer je Snežak (The Snowman), kjer bo istoimenskega serijskega morilca lovil Michael Fassbender, ki je letos že blestel v blockbusterju Osmi potnik: Zaveza (Alien: Covenant, 2017). Gre za adaptacijo norveške knjige pisatelja Jo Nesba, ki je spisal enajst knjig o detektivu Harryju Holu, Snežak pa je sedma v vrsti.

Film bo torej govoril o prej omenjenemu detektivu, ki raziskuje izginotje dekleta, katere roza šal je najden ovit okoli snežaka. Izkaže se, da gre za serijskega morilca, ki Harryju z vsako smrtjo pušča nove namige. Film bo režiral Šved Tomas Alfredson, ki stoji že za izjemno hvaljenim Kotlar, Krojač, Vojak, Vohun (Tinker, Tailor, Soldier, Spy, 2011), v njem pa bomo poleg Michaela Fassbenderja videli še Rebecco Ferguson (Sledi življenja, Dekle na vlaku), J.K. Simmonsa (Ritem norosti), Chloë Sevigny (Ljubezen in prijateljstvo) in kar malce pozabljenega Vala Kilmerja (Top Gun, The Doors). Za scenarijem stojita Matthew Michael Carnahan (Katastrofa na Horizontu) in Hossein Amini (Vožnja).

Premiera filma je napovedana za 13. oktober letos in zanimivo bo videti, če bo Snežak dosegel višave nekaterih Fincherjevih trilerjev.

 

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x