Računalniške igre po količini filmov, ki jih navdahnejo, nikakor ne morejo konkurirati svojim knjižnim konkurentom, vendar se še vedno vsako leto najde nekaj izdelkov v kino dvoranah, ki ideje za svoje like, zgodbo in kraje odvijanja črpajo iz iger. V začetku letu 2018 nas je presenetil filmski napovednik za v maju prihajajoči celovečerni film v katerem ima naslovno vlogo Slender Man. 

Slender Man je brezoblično bitje oblečeno v črno poslovno obleko z neskladno dolgimi udi, ki si ga je leta 2009 na spletnem forumu Something Awful izmislil Eric Knudsen. Na forumu se je odvijalo tekmovanje v alteriranju navadnih fotografij v PhotoShopu z namenom, da postanejo čim bolj paranormalne. Pravi, da je navdih črpal v delih Stephena Kinga in H. P. Lovecrafta, katerih dela so v preteklosti že mnogokrat navdihovala ustvarjalce grozljivk.  

Po začetnem uspehu, ki ga je Slender Man doživel na forumu, se je lik kmalu začel pojavljati v številnih drugih oblikah: kratkih posnetkih na Youtubu, drugih upodobitvah in tudi računalniških igrah, ki so mu prinesle največjo prepoznavnost. V igrah je šlo večinoma za precej minimalistično zadevo, kjer je bilo potrebno v določenih zapuščenih objektih najti predmete, pri čemer se ti okončinasti brezobličnež neprestano približuje, razen, kadar ga imaš v svojem zornem kotu. Zaradi minimalizma in tišine ter nenadnega krika ob srečanju s Slender Manom, ko te ujame, je bila zadeva lahko precej strašljiva in ravno zaradi tega je najbrž požela še več zanimanja javnosti. 

Režiserski stolček prihajajočega izdelka zaseda v Parizu rojeni Sylvain White, ki je tokrat prvič prevzel krmiljenje celovečernega filmskega projekta. Ima pa po drugi strani obilico izkušenj z ustvarjanjem za male ekrane, kjer je med drugim svoj lonček pristavil tudi Na kraju zločina Miami (CSI: Miami) in Mentalistu (The Mentalist). Pred kamerami in Slender Manom (upodobil ga bo Javier Botet, ki smo ga lahko gledali v lanskoletni uspešnici grozljivk Tisto (It, 2017)) pa se bodo v glavnih vlogah lovili Julia Goldani Telles, Joey King in Annalise Basso. 

Slender Man

O avtorju

Nik Rus
Copy Writer

Človek tisočerih zanimanj in interesnih dejavnosti, ki si v svojem življenju z veseljem ogleda tudi kakšen film. Zaslug za veselje do pisanja pa ne pripisujem svoji srednješolski profesorici slovenščine.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

avatar
  Subscribe  
Obvesti me