Računalniške igre po količini filmov, ki jih navdahnejo, nikakor ne morejo konkurirati svojim knjižnim konkurentom, vendar se še vedno vsako leto najde nekaj izdelkov v kino dvoranah, ki ideje za svoje like, zgodbo in kraje odvijanja črpajo iz iger. V začetku letu 2018 nas je presenetil filmski napovednik za v maju prihajajoči celovečerni film v katerem ima naslovno vlogo Slender Man. 

Slender Man je brezoblično bitje oblečeno v črno poslovno obleko z neskladno dolgimi udi, ki si ga je leta 2009 na spletnem forumu Something Awful izmislil Eric Knudsen. Na forumu se je odvijalo tekmovanje v alteriranju navadnih fotografij v PhotoShopu z namenom, da postanejo čim bolj paranormalne. Pravi, da je navdih črpal v delih Stephena Kinga in H. P. Lovecrafta, katerih dela so v preteklosti že mnogokrat navdihovala ustvarjalce grozljivk.  

Po začetnem uspehu, ki ga je Slender Man doživel na forumu, se je lik kmalu začel pojavljati v številnih drugih oblikah: kratkih posnetkih na Youtubu, drugih upodobitvah in tudi računalniških igrah, ki so mu prinesle največjo prepoznavnost. V igrah je šlo večinoma za precej minimalistično zadevo, kjer je bilo potrebno v določenih zapuščenih objektih najti predmete, pri čemer se ti okončinasti brezobličnež neprestano približuje, razen, kadar ga imaš v svojem zornem kotu. Zaradi minimalizma in tišine ter nenadnega krika ob srečanju s Slender Manom, ko te ujame, je bila zadeva lahko precej strašljiva in ravno zaradi tega je najbrž požela še več zanimanja javnosti. 

Režiserski stolček prihajajočega izdelka zaseda v Parizu rojeni Sylvain White, ki je tokrat prvič prevzel krmiljenje celovečernega filmskega projekta. Ima pa po drugi strani obilico izkušenj z ustvarjanjem za male ekrane, kjer je med drugim svoj lonček pristavil tudi Na kraju zločina Miami (CSI: Miami) in Mentalistu (The Mentalist). Pred kamerami in Slender Manom (upodobil ga bo Javier Botet, ki smo ga lahko gledali v lanskoletni uspešnici grozljivk Tisto (It, 2017)) pa se bodo v glavnih vlogah lovili Julia Goldani Telles, Joey King in Annalise Basso. 

Slender Man

O avtorju

Nik Rus
Copy Writer

Človek tisočerih zanimanj in interesnih dejavnosti, ki si v svojem življenju z veseljem ogleda tudi kakšen film. Zaslug za veselje do pisanja pa ne pripisujem svoji srednješolski profesorici slovenščine.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

Komentirajte in ocenite novico!

Obvesti me
avatar
wpDiscuz

Ostanite redno obveščeni!

Prijavite se na e-novičke Filmstart in ostanite redno obveščeni o najnovejšem dogajanju v svetu filmov!

Uspešno ste se prijavili na naše E-novičke!