V zadnjih letih se je znanstvenofantastični žanr s filmi, kot so Gravitacija (Gravity), Medzvezdje (Interstellar), Marsovec (The Martian) in Prihod (Arrival), zelo dobro prijel tako pri kritikih kot tudi gledalcih. V podobnem slogu pa utegnejo spomladi nadaljevati Sledi življenja (Life), znanstvenofantastični triler v režiji Daniela Espinose, v katerem nastopajo v glavnih vlogah Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds in Rebecca Ferguson.

Film pripoveduje o šestčlanski posadki na mednarodni vesoljski postaji, ki je tik pred enim najpomembnejših odkritij v zgodovini civilizacije: prvi dokaz o nezemeljskem življenju. Medtem ko se posadka postopno loti preiskovanja, slednje privede do neželenih posledic, nova oblika življenja pa se izkaže za bistveno inteligentnejšo, kot so pričakovali. Sledi življenja zagotovo črpajo navdih pri Osmem potniku (Alien) in tudi nasploh smo videli že kopico filmov s podobnim zapletom.

Ryan Reynolds bi moral v filmu odigrati glavno vlogo, a se je moral zaradi snemanja drugega filma odločiti za stransko vlogo, glavno pa so tako dodelili Jaku Gyllenhaalu, ki se je zadnja leta izkazal v filmih kot so Ugrabljeni (Prisoners), Nightcrawler in Nočne ptice (Nocturnal Animals). Obema se je še pridružila Rebecca Ferguson, ki je nase opozorila v Misiji: Nemogoče – Odpadniška nacija (Mission: Impossible – Rogue Nation), lani pa smo jo lahko videli v Slavno neslavni Florence (Florence Foster Jenkins) in adaptaciji knjige Dekle na vlaku (The Girl on the Train).

Scenarista filma sta Rhett Reese in Paul Wernick, ki sta skupaj že ustvarila dva zelo hvaljena scenarija in sicer za filma Dobrodošli v deželi zombijev (Zombieland) ter Deadpool, kjer sta že združila moči s prej omenjenim Reynoldsom. V Sloveniji bo film mogoče videti marca.

Pošlji komentar

avatar
  Subscribe  
Obvesti me