Angleška televzijska hiša BBC je presenetila svet s serijo Sherlock, kjer spremljamo najbolj znanega detektiva v 21. stoletju. Vlogo novega Sherlocka je prevzel takrat še relativno neznan britanski igralec Benedict Cumberbatch, ki pa ga danes lahko vidimo v mnogih filmih visoke produkcije (Zvezdne steze, Črna maša, Hobit, itd.). Letos je bil nominiran tudi za oskarja za najboljšo glavno moško vlogo s filmom Igra imitacije, naslednje leto ga bomo pa prvič videli v superherojski vlogi v Marvelovem Doctor Strange. Vendar, kjer je Sherlock Holmes je tudi John Watson in v seriji odlično upodobi Martin Freeman, ki se je tudi zelo hitro povzpel po lestvici najbolj iskanih zvezdnikov, kar dokazuje Hobit trilogija, kjer je igral vlogo Bilba Bagginsa.

Sherlock-Special

Benedict Cumberbatch kot Sherlock Holmes ter Martin Freeman kot Dr. John Watson

Kot posledica njune slave, oba igralca nimata veliko časa za serije in oboževalci Sherlocka nestrpno čakamo na 4. sezono, za katero pa še zdaj ne vemo kdaj bo izšla. Vendar BBC ni brez milosti, saj lahko januarja pričakujemo posebno epizodo Sherlocka v katerem se bo titularni junak skupaj s svojim partnerjem Watsonom lotila nove raziskave, vendar tokrat v 19. stoletju, tako kot originalne Sherlock Holmes zgodbe. Včeraj je BBC izdal novi napovednik za posebno epizodo Sherlocka in izgleda, da nas čaka zanimiva detektivska izkušnja januarja. Epizoda ne bo imela nobene povezave z originalno serijo razen glavnih igralcev, tako da ne pričakujte razpleta na konec 3. sezone. Posebno epizodo Sherlocka si lahko ogledate 1. junarja 2016.

O avtorju

Christoffer Larsson

Vedno sem si želel ustvariti kakšen kanal na YouTubu, kjer bi kritiziral filme ali komentiral najnovejše filmske novice. Žal mi je strah pred kamero venomer preprečeval te sanje. Vendar mi je nekega dne Jure predstavil Filmstart in nemudoma sem bil navdušen nad idejo, da bi pisal članke za ta portal. 10 mesecev pozneje se še zmeraj mučim z vejicami, vendar mi David in Jure kljub temu dovolita opravljati to, kar sem si od nekdaj želel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x