Še štiri mesece nas loči od drugega filma Vojne zvezd, odkar je nadzor nad franšizo prevzel Disney. Kot smo že nekajkrat pisali, se bo tokratni film imenoval Rogue One in bo povedal zgodbo o pogumni ekipi, ki je ukradla načrte Zvezde smrti.

Uradni poster filma.

Uradni poster filma.

Podobno kot v prvem napovedniku, je tudi tokrat prisoten malce temačnejši, bolj realističen ton, ki nam bo predstavil Vojno zvezd iz vidika dejanske vojne. V glavni vlogi lika Jyn Erso bomo spremljali nominiranko za oskarja Felicity Jones (Teorija vsega), medtem ko ji bodo družbo med drugim delali še: Mads Mikkelsen (Casino Royale) v vlogi njenega očeta, Forest Whitaker (Zadnji škotski kralj) kot Saw Gerrera – sicer lik, ki se je pojavil že v animiranemu filmu Vojna zvezd: Vojna klonov, azijski mojster borilnih veščin Donnie Yen (Yip Man) in Diego Luna (Milk), ki bo stopil v čevlje uporniškega častnika. Na strani imperija bo največjo grožnjo predstavljal Ben Mendelsohn (Vzpon Viteza teme), kot Orson Krennic, v filmu pa bomo lahko videli tudi legendarnega Dartha Vaderja, ki se pojavi tudi v napovedniku in kateremu bo glas zopet posodil James Earl Jones.

Sicer pa naj bi se film ubadal s precejšnjimi težavami v sami post-produkciji, saj naj bi bilo predvajanje testne različice precej neuspešno, zato je studio že naročil snemanje novih prizorov. Podobna zgodba je doletela tudi Fantastične štiri in Odred odpisanih, ki sta se kasneje izkazala za kritiška poloma. Tako je bil na snemanje povabljen tudi režiser in scenarist Tony Gilroy (Bournova zapuščina), ki je vnesel določene popravke in naj bi sedaj prevzel vajeti od svojega stanovskega kolega Garetha Edwardsa. Slednji sicer trdi, da to ni nič neobičajnega in da sta z Gilroyjem velika prijatelja ter da mu je ta posodil svoje znanje že pri Godzilli, ki je Edwardsu tudi prinesla režijo prvega samostojnega filma Vojne zvezd.

Kakšen bo končni produkt bomo lahko videli 15. decembra letos, ko se bo film tudi podal v kinematografe.

Rogue-One-Jyn-Ersa-Geared-Up

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x