Bliža se zadnji mesec v letu in z njim tudi prihod novega filma franšize Vojna zvezd, tokrat s podnaslovom Rogue One. Danes je izšel zadnji napovednik za film in glede na to, kaj vse so nam že razkrili do tega trenutka, se lahko veselimo dejstva, da bomo lahko več izvedeli med samim ogledom filma. Rogue One bo povedal zgodbo o pogumni ekipi bojevnikov in tatov, ki je ukradla načrte najmočnejšega orožja v galaksiji, Zvezde smrti.

V najnovejšem napovedniku še zmeraj prevladuje malce temačnejši ton, kot smo ga vajeni pri filmih Vojne zvezd, to pa je učinkovito ponazorjeno z epsko glasbo v ozadju, za katero je tokrat poskrbel z oskarjem nagrajenim filmski skladatelj Alexandre Desplat (Grand Budapest Hotel). Končno vidimo Madsa Mikkelsena (Hannibal, Casino Royale) v vlogi Galena Ersa, očeta Jyn Erso, ki jo igra z oskarjem nominirana igrala Felicity Jones (Teorija vsega). Po napovedniku sodeč je videti, da bo Mikkelsen igral vlogo arhitekta Zvezde smrti. V napovedniku ponovno vidimo tudi temnega viteza sile Dartha Vaderja, ki mu bo glas zopet posodil James Earl Jones. Na strani zlobnežev bo vodilno vlogo prevzel igralec Ben Mendelsohn (Vzpon Viteza teme) kot Orson Krennic. V vlogi upornikov so še Foresta Whitakerja, Donnieja Yena, Riza Ahmeda ter Diega Luno.

Ker se je predvajanje testne različice filma izkazalo za nezadostno, se je studio na podlagi tega odločil za snemanje novih prizorov. V zadnjih dveh letih je podobna zgodba doletela tudi Fantastične štiri in Odred odpisanih, ki se nista izkazala za kritiško uspešna. Novih popravkov v scenariju se je lotil režiser in scenarist Tony Gilroy (Bournova zapuščina), ni pa znano, če je zasedel tudi režiserski stolček Garetha Edwardsa. Če bo Rogue One zadosten član opusa Vojne zvezd, bomo izvedeli 15. decembra letos, ko se bo film podal v kinematografe.

star wars, vojna zvezd, rogue one, felicity jones, hannibal, mads mikkelsen, darth vader, disney, forest whitaker, zf, fantastika, gareth edwards

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x