Pa smo ga dočakali! Prvi samostojni film Vojne zvezd z naslovom Rogue One nas je končno podražil s prvim napovednikom. Režiral ga bo ustvarjalec zadnje Godzille, Gareth Edwards, osredotočal pa se bo na dogajanje med tretjo in četrto epizodo vesoljske sage, kjer bomo spremljali skupino upornikov med krajo načrtov Zvezde smrti.

Glavno vlogo je prevzela nominiranka za oskarja, Felicity Jones (Teorija vsega), ki bo stopila v čevlje upornice Jyn Erso, popolnoma novega lika franšize. Družbo ji bo delal Diego Luna (Milk) in še kopica zanimivih likov, ki jih bodo med drugim upodobili Riz Ahmed (Nightcrawler), Forest Whitaker (Zadnji škotski kralj) in Donnie Yen (Yip Man), ki bo po napovedniku sodeč prvi mojster borilnih veščin v galaksiji daleč stran, na velikem platnu. Seveda ne gre pozabiti tudi na temno stran, ki jo zastopa Galaktični imperij in v uniformi enega izmed vodilnih oficirjev, bomo videli Bena Mendelsohna (Vzpon Viteza teme), ki mu vloge zlikovca gotovo niso tuje. Govorice okoli filma pravijo, da se v njem utegne za kakšno minuto pojaviti tudi sam Darth Vader, ki ga v napovedniku ni bilo, kot tudi ne odličnega danskega igralca Madsa Mikkelsena (Lov, Hannibal). Smo pa lahko za nekaj sekund ujeli tudi mlajšo različico, ene vodij upornikov, Mon Mothme.

Napovednik in ustvarjalci filma nam obljubljajo malce bolj “umazan” ton, saj v zakulisju sodelujejo svetovalci iz nekaterih vojnih filmov, kot so Reševanje vojaka Ryana in 00:30 – Tajna operacija. Direktor fotografije slednjega je to dolžnost prevzel tudi v tem filmu.

Rogue One: A Star Wars Story zaenkrat še nima slovenskega prevoda, ga pa lahko v naših kinematografih pričakujemo v decembru.

maxresdefault

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x