Steven Spielberg je gotovo eden najvplivnejših režiserjev vseh časov. Nekatere njegove filme uvrščamo pod klasike, druge ravno ne, a vsekakor vsak nov projekt, ki ga lansira, pritegne mnogo pozornosti. Na konvenciji Comic-Con, ki se je te dni odvijala v kalifornijskem San Diegu, je 70-letnik predstavil prvi napovednik za svoj najnovejši film, Ready Player One, posnet po istoimenskem znanstvenofantastičnem romanu Ernesta Clina.

Zgodba spremlja mladega fanta, obsedenega z 80-imi leti 20. stoletja, ki v ne ravno rožnati bližnji prihodnosti vstopi v virutalno resničnost, kjer se odvija prav posebna igra. Vlogo protagonista Wada Wattsa je prevzel Tye Sheridan, katerega se spomnimo iz filmov Drevo življenja (The Tree of Life, 2011), Mud (Mud, 2012) in Možje X: Apokalipsa (X-Men: Apocalypse, 2016). Poleg njega so nastopili še številni drugi, med njimi T. J. Miller, Simon Pegg in Mark Rylance.

Glede na napovednik in knjigo lahko pričakujemo veliko (samo)referenc na 80-ta, ki veljajo za zlata leta režiserjevega ustvarjanja, prav zanimivo pa bo slišati tudi glasbeno spremljavo, za katero bo poskrbel Alan Silvestri, znan po pogostih sodelovanjih z Robertom Zemeckisom.

O avtorju

Nik Beseničar
Copy Editor & Copy Writer

Obožujem dobre filme. O njih zelo rad debatiram, zato se me je v bolj "laičnih" krogih prijel sloves filmskega poznavalca in filmofila. Prijatelji me radi vprašajo, kateri film jim priporočam. Zaradi omenjenega in zaradi dejstva, da pisanje spodbuja razmišljanje, sem se pridružil ekipi Filmstart. Ko ne gledam filmov, sem sicer sveže pečeni zdravnik, ker pa ta poklic za razliko od filma domišljiji ne pušča ravno odprte poti, je projekt Filmstart zame toliko bolj dobrodošel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x