Režiserka in oskarjevka Sofia Coppola, ki jo poznamo po uspešnicah Izgubljeno s prevodom (Lost in Translation, 2003), Marie Antoinette (2006) in Tam nekje (Somewhere, 2010), se vrača s pretresljivo in napeto zgodbo posneto po knjižni uspešnici The Beguiled ameriškega pisatelja Thomasa P. Cullinana.

Roman, ki je izšel leta 1966, je med takratnimi bralci dvignil mnogo prahu, prav tako kot prva filmska priredba, ki so jo posneli kmalu po njegovem izidu. Obe filmski različici zvesto sledita zgodbi romana, ki razkriva dogajanje in odnose med učenkami podeželske dekliške šole in ranjenim vojakom, ki mu varovanke med ameriško državljansko vojno ponudijo zatočišče.

Film Preslepljene, za katerega je Sofia Coppola napisala tudi scenarij po knjižni predlogi, se ponaša z zvezdniško igralsko zasedbo. Tako lahko v njej najdemo Nicole Kidman, Colina Farrella, Kirsten Dunst in Elle Fanning. Kot zanimivost velja omeniti, da bosta prva dva letos skupaj nastopila tudi v filmu The Killing of a Sacred Deer grškega režiserja Yorgosa Lanthimosa (Jastog).

Romantično dramo s pridihom trilerja si bomo v naših kinematografih lahko ogledali 29. junija letos in zanimivo bo videti kaj lahko ponudi hčerka slavnega Francisa Forda Coppole, ki je po neuspešnih igralskih začetkih našla svojo cono udobja v režiji.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

avatar
  Subscribe  
Obvesti me