Prihodnji mesec bomo v naših kinematografih lahko videli prvi srbski znanstvenofantastični film Prehod (The Rift), ki bo tudi precej slovensko obarvan; v njem ima namreč glavno vlogo naša Katarina Čas! Slovenska igralka, ki smo jo lahko videli v Scorsesejevem Volku iz Wall Streeta (The Wolf of Wall Street), bo tako združila moči z mednarodno pisano igralsko zasedbo, kjer lahko najdemo Američana Kena Foreeja in Monteja Markhaama ter tudi nekaj srbskih igralcev, med katerimi je najbolj slaven Dragan Mićanović, ki je v manjših vlogah nastopil v filmih Rokenroler (RocknRolla) in Zadnji posel (Layer Cake)

Zgodba govori o Liz Waid (Katarina Čas), ki je speča agentka CIA in se stežka sooča s smrtjo svojega sina. Njeno žalovanje prekine nujna operacija, saj jo nadrejeni vpokličejo, da skupaj z ameriškimi in srbskimi agenti zavaruje podatke ameriškega vojnega satelita, ki je strmoglavil v Srbiji. Na videz rutinska misija se zaplete, ko ekipa prispe na odročno lokacijo domnevnega padca. O satelitu ni ne duha ne sluha, edina sled za njim pa vodi do zapuščene tovarne svile, kjer je hitro jasno, da je nekaj hudo narobe. Namesto satelita je iz vesolja prispelo nekaj drugega, nekaj nezemeljskega…

Prehod je srbsko-slovenska-korejska koprodukcija in delo režiserja Dejana Zečevića. Film je pred kratkim doživel premiero na Beograjskem mednarodnem filmskem festivalu FEST, k nam pa pride konec prihodnjega meseca in sicer bo na rednem sporedu od 28. aprila.

Zasedba filma na premieri v Beogradu.

Zasedba filma na premieri v Beogradu.

O avtorju

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x