Svobodno tekanje po gozdu ob pomoči ogromnega zmaja!

Le kaj več bi si lahko otrok sploh še zaželel? In ravno iz tega so se pri Disneyu že davnega leta 1977 odločili napraviti zgodbo. Takrat so posneli filmski muzikal Pete’s Dragon, v katerem je “naslovno” vlogo odigral animirani zmaj z imenom Elliott. Bil je zaščitnik in edini prijatelj osirotelega Peta, ki je pobegnil od svoje rejeniške družine in prišel v majhno ribiško vasico Passamaquoddy. Ker se lahko zmaj naredi nevidnega in je tako večinoma viden le Petu, to slednjemu med ljudmi povzroči nemalo težav.

Pete's Dragon Pete with his foster mother

Te dni pa smo bili priča dražilniku/napovedniku za prenovljeno verzijo že omenjene zgodbe. Na režiserski stolček so posadili Davida Loweryja, ki je v svoji zgodovini ustvarjal predvsem kratke risanke. Glede na videno pa so zadevo malce priredili. V nekem mestecu so naleteli na dečka (igral ga bo Oakes Fegley), ki naj bi že šest let živel v gozdu. Vendar pa naj ne bi bil sam. Po njegovih besedah zanj skrbi zmaj, ki mu je tako kot v izvirniku ime Elliot, kdo pa mu bo glas posodil, zaenkrat še ni znano. Kolikor je mogoče videti iz objavljenega posnetka, tokrat ne bomo dobili le risane verzije izginjajočega zmaja, temveč ogromno kosmato CGI-jevsko mrcino. O žanrski ohranitvi muzikala ni ne duha ne sluha, vendar napovedniki ne razkrijejo vedno vsega in tako bomo morali za ta podatek počakati do naslednjega oz. do poletja, ko bo zadeva prišla v kino.

O avtorju

Nik Rus
Copy Writer

Človek tisočerih zanimanj in interesnih dejavnosti, ki si v svojem življenju z veseljem ogleda tudi kakšen film. Zaslug za veselje do pisanja pa ne pripisujem svoji srednješolski profesorici slovenščine.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x