Izgleda, da letos tudi romantične komedije dobivajo svoja nadaljevanja. Kmalu si bomo v kinematografih lahko ogledali nadaljevanje Moje obilne grške poroke, jeseni pa na velikih platnih pričakujemo tudi popularno britansko knjižno junakinjo Bridget Jones. Dvanajst let po romantični komediji Bridget Jones: Na robu pameti se ameriška igralka Renée Zellweger že tretjič vrača v vlogi titularne junakinje. Po napovedniku sodeč Jonesova vendarle ni ostala srečno zaljubljena v  Marka Darcya (Colin Firth) in se je raje posvetila službi producentke v novinarski hiši, vendar njeno samsko življenje zmoti šarmantni Američan Jack Qwant, ki ga igra Patrick Dempsey (Talenti v belem, Transformerji: Temna stran meseca), brezskrbnost pa pretrese še nepričakovana nosečnost. Stvari se še bolj zapletejo, saj bodoča mati ne ve, kdo je oče njenega otroka. Je to njena bivša ljubezen ali morda novo odkritje iz dežele “jenkijev”?

bridget jones, bridget jones 3, Renée Zellweger, colin firth, patrick dempsey, emma thompson, romantična komedija, 2016

Tretji film o popularnem britanskem liku je bil oznanjen že leta 2009, vendar je bil scenarij v velikih težavah, saj je mnogo igralcev izrazilo svoje nestrinjanje z njim, med temi je bil nabolj glasen Colin Firth. Kasneje je nestrinjanje izrazil tudi Hugh Grant, ki je v prvih dveh filmih zaigral ljubezenski interes naslovne junakinje, in posledično zapustil produkcijo. Producenti so zato najeli Emmo Thompson, da predela izvirni scenarij, ki ga je spisala sama avtorica knjig Bridget Jones, Helen Fielding. Poleg Zellweggerjeve, Firtha in Dempseya so se zasedbi pridružili tudi Sally Phillips, Ed Sheeran, Gemma Jones in Emma Thompson. Film je režirala Sharon McGuire, ki je pred tem delala tudi na prvem filmu te “franšize”. Britanska romantična komedija ima napovedan izid za 16. september 2016.

O avtorju

Christoffer Larsson

Vedno sem si želel ustvariti kakšen kanal na YouTubu, kjer bi kritiziral filme ali komentiral najnovejše filmske novice. Žal mi je strah pred kamero venomer preprečeval te sanje. Vendar mi je nekega dne Jure predstavil Filmstart in nemudoma sem bil navdušen nad idejo, da bi pisal članke za ta portal. 10 mesecev pozneje se še zmeraj mučim z vejicami, vendar mi David in Jure kljub temu dovolita opravljati to, kar sem si od nekdaj želel.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

avatar
  Subscribe  
Obvesti me