Na voljo je novi napovednik za majsko nadaljevanje franšize Osmi potnik, ki tokrat nosi podnaslov Zaveza. Film bo režiral Ridley Scott, oče Osmega potnika, za katerega bo to že tretji film v franšizi. Naj spomnimo, da je posnel tudi Prometeja, ki naj bi se kronološko dogajal pred Zavezo.

Osmi potnik: Zaveza (Alien: Covenant) bo pripovedoval zgodbo posadke kolonialne ladje Covenant, ki pristane na sicer čudovitem, toda sovražnem planetu, kjer naletijo na androida Davida (Michael Fassbender), enega od dveh preživelih članov odprave Prometej, ki je doživela svoj konec v prejšnjem filmu. Scott je v ta namen zbral izredno pestro igralsko zasedbo, kjer lahko najdemo Katherine Waterston (Magične živali), ki utegne postati “nova Ripley”, Dannyja McBrida (Konec je tu), voznika ladje, Billyja Crudupa (Varuhi) in Jamesa Franca (Zadetki: Ananas ekspres), ki bo stopil v čevlje kapitana odprave.

Novi napovednik je občinstvu postregel še z dodatno mero slavnega ksenomorfa, ki pa ima malce drugačno obliko in naj ne bi bil edina sovražna pošast v filmu. Prvi vtisi sporočajo, da utegnemo zopet spremljati boj za preživetje glavnih junakov, obenem pa bo film še dodatno raziskal mitologijo franšize. Pred nekaj dnevi pa je studio tudi postregel s krajšim odsekom filma, ki v nekaj minutah predstavi glavne like.

Franšiza Osmi potnik se že vse od nastanka drugega dela, ki ga je posnel James Cameron, ubada z iskanjem nove smeri, ki bi zadovoljila tako kritike kot gledalce, saj so mnogi nadaljnji projekti grdo pogrnili pri sprejemu med oboževalci. Veteranski režiser Ridley Scott si je tako zadal nalogo, da serijo filmov popelje na pota stare slave, pri tem pa je tudi izrinil južnoafriškega režiserja Neila Blomkampa, ki je pripravljal novo nadaljevanje prej omenjenega Osmega potnika 2 (Aliens). Ustvarjalci sicer obljubljajo obilico strahu, saj naj bi film konkretno opravičil cenzorsko oznako R. Premiera filma je napovedana za maj.

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x