Se spomnite filma Ledeni vlak (Snowpiercer) izpred nekaj let? V kolikor si ga še niste ogledali, potem ga toplo priporočamo. Zakaj ga omenjamo? Režiser omenjenega filma Joon-Ho Bong (Memories of a Murder) se nam bo letos namreč predstavil z novim celovečercem Okja, ki je delo Netflixove produkcije. Gre tudi za prvi film tega spletnega distributerja, ki bo doživel premiero v Cannesu in ravno te dni prihaja do mnogih diskusij o prihodnosti kinematografov in vlog Netflixa.

Okja je ogromna umetno ustvarjen pošast, ki jo majhna deklica želi rešiti pred kremplji pohlepne korporacije. Po napovedniku sodeč bomo zopet priča družbeno angažirani pripovedi, ki jo krasi tudi zelo dobra igralska zasedba, saj v njej lahko najdemo hollywoodska imena kot so Jake Gyllenhaal, Paul Dano in Tilda Swindon, ki je z režiserjem že sodelovala in navdušila v Ledenem vlaku. Poleg omenjenih bomo v filmu lahko tudi spremljali kopico korejskih igralcev, med katerimi bo glavno vlogo igrala Seo-Hyun Ahn.

Kot rečeno bo film uradno premiero doživel že ta mesec, takoj zatem pa bo dostopen na Netflixu, kjer si ga bomo lahko ogledali iz domačega naslonjača.

O avtorju

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x