Modni oblikovalec Tom Ford je leta 2009 posnel svoj prvi film, Osamljeni mož (A Single Man), ki je požel izredno dober kritiški odziv. Takrat je razpolagal z igralci kalibra Colin Firth, Julianne Moore in Nicholas Hoult, tokrat pa prav nič ne zaostaja, saj so tukaj med drugimi Amy Adams, Jake Gyllenhaal in Michael Shannon.

Fordov drugi celovečerec bo nosil ime Nočne ptice (Nocturnal Animals). Gre za adaptacijo knjižne predloge Adama Wrighta z naslovom “Tony and Susan”, za zgodbo o liku Susan Morrow (Amy Adams), ki živi izjemno privilegirano, a obenem povsem prazno življenje. Nek konec tedna, ko njen soprog Hutton (Armie Hammer) spet odide na eno vse prepogostih službenih poti, Susan v poštnem nabiralniku najde skrivnosten paket. Gre za roman “Nočne ptice”, ki ga je napisal njen bivši mož Edward Sheffield (Jake Gyllenhaal), s katerim že leta nima stikov. Susan zvečer v postelji prične z branjem in ugotovi, da je roman posvečen njej, vendar je njegova vsebina nasilna in mračna. Knjigo interpretira kot prikrito grožnjo in simbolno zgodbo o maščevanju. Z vsako prebrano stranjo je bližje končnemu obračunu, ki bo zaznamoval tako junaka romana kot njo samo.

Film je prejel veliko nagrado žirije na nedavnem filmskem festivalu v Benetkah in mnogi namigujejo, da bi se lahko potegoval tudi za mnoge oskarjevske nominacije. Če so Nočne ptice res vredne vseh pohval, bomo na velikih platnih lahko preverili 17. novembra, ko film prihaja na redni spored, po vsej verjetnosti pa ga bomo že nekaj dni prej lahko videli tudi na ljubljanskem Liffu.

amy-adams-at-the-nocturnal-animals-photocall-during-the-73rd-venice-film-festival-09-02-2016-4

Takole se je ustvarjalna ekipa trilerja Nočne ptice predstavila na beneškem filmskem festivalu.

O avtorju

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x