Novi film danskega režiserja Nicolasa Windinga Refna, o katerem smo pred časom že pisali, je dobil prvi napovednik. Režiser filmov Vozi! (Drive), Samo bog odpušča (Only God Forgives) in Bronson tudi tokrat ne odstopa od svojega sloga.

Njegov najnovejši film nosi naslov The Neon Demon in se osredotoča na zgodbo mlade manekenke po selitvi v Los Angeles, kjer postane tarča skupine žensk, obsedenih z mladostjo in lepoto, pripravljenih storiti vse, da dobijo kar želijo. V vlogi manekenke Jesse bomo videli Elle Fanning (Nenavaden primer Benjamina Buttona), poleg nje pa se bodo pojavile tudi Jena Malone (Donnie Darko), Christina Hendricks (Vozi!) in poosebljen vrelec mladosti Keanu Reeves.

Že v napovedniku lahko zasledimo režiserjev prepoznaven nadrealistični slog, ki malce spominja na Davida Lyncha in je močno vplival tudi na njegovega varovanca Ryana Goslinga (tega v filmu ne bomo videli) pri njegovem lanskoletnem prvencu Lost River. Refn se bo s svojim najnovejšim filmom podal na tekmovalni program čislanega festivala v Cannesu, ki je že tik pred vrati in kjer je režiser leta 2011 za že prej omenjeni film Vozi! dobil priznanje za najboljšega režiserja.

Film je bil produciran s strani (po novem) televizijske hiše Amazon in ga v ZDA lahko pričakujejo v juniju. Ali bomo tudi v Sloveniji upravičeni do ogleda še ni znano, toda glede na naravo stvaritve se ta utegne znajti v ljubljanskem Kinodvoru. Veliko je seveda odvisno tudi od uspeha filma v Cannesu. Naj spomnimo, da je tam po velikem uspehu Vozi! Refnov naslednji film Samo bog odpušča povsem pogorel in prejel žvižge občinstva.

_TND6726

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x