Trenutno v Cannesu poteka sloviti filmski festival in na njem se bo s svojim novim filmom predstavil tudi Danec Nicolas Winding Refn, ki mu je občinstvo in kritike na Azurni obali že uspelo navdušiti s filmom Vozi! (Drive)

Njegov najnovejši film nosi naslov The Neon Demon in se osredotoča na zgodbo mlade manekenke po selitvi v Los Angeles, kjer postane tarča skupine žensk, obsedenih z mladostjo in lepoto, pripravljenih storiti vse, da dobijo kar želijo. V vlogi manekenke Jesse bomo videli Elle Fanning (Nenavaden primer Benjamina Buttona), poleg nje pa se bodo pojavile tudi Jena Malone (Donnie Darko), Christina Hendricks (Vozi!) in poosebljen vrelec mladosti Keanu Reeves, ki ga, za razliko od prvega napovednika, tokrat za nekaj sekund tudi vidimo. Dančevi filmi, poleg izjemno stilizirane vizualnosti, slovijo tudi po zelo dobrih glasbenih podlagah, za katere v zadnjem času skrbi Cliff Martinez, in po napovedniku sodeč tudi tokrat ne bo nič drugače.

Film je bil produciran s strani (po novem) televizijske hiše Amazon in ga v ZDA lahko pričakujejo v juniju. Ali bomo tudi v Sloveniji upravičeni do ogleda še ni znano, toda glede na naravo stvaritve se ta utegne znajti v ljubljanskem Kinodvoru. Veliko je seveda odvisno tudi od uspeha filma v Cannesu. Naj spomnimo, da je tam po velikem uspehu Vozi! Refnov naslednji film Samo bog odpušča povsem pogorel in prejel žvižge občinstva.

the neon demon nicholas winding refn

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x