V vsej poplavi filmov o superjunakih je zaznati že manjšo evolucijo, ki te filme uvršča v raznolike žanre, k temu pa je zagotovo tudi močno pripomogel finančni in kritiški sprejem filmov Deadpool (2016) in Logan (2017), nekaj podobnega pa smo lahko videli tudi v seriji Legion (2017 – ). Zato ni presenetljivo, da se ravno Možje X podajajo v žanr grozljivke kar bo nov mejnik v stripovskem svetu.

Naslednje leto prihajajo namreč Novi mutanti (The New Mutants), film osnovan po istoimenski seriji stripov. Ta sledi skupini mladih mutantov, ki šele odkriva svoje moči in jih proti njihovi volji zadržujejo v skrivnostni ustanovi. V filmu bo nastopila kopica znanih obrazov in najbolj znane med njimi sta zagotovo zvezdnica Igre prestolov Maisie Williams, ki v omenjeni seriji blesti kot Arya, in Anya Taylor-Joy, ki pri rosnih enaindvajsetih postaja prava diva tega žanra, saj smo jo lahko videli tudi v filmih Čarovnica (The VVitch, 2016), Morgan (2016) in Razcepljen (Split, 2016). Poleg njiju bo v filmu mogoče videti tudi Charlieja Heatona, znanca iz serije Stranger Things, in Alice Brago (City of God, Jaz, legenda).

Film bo režiral Josh Boone, ki je predtem posnel uspešnico Krive so zvezde (The Fault in Our Stars, 2014), kjer so v ospredju ravno tako bili najstniki. Ali mu bo preskok iz romantične drame v grozljivko uspel pa bomo lahko videli aprila prihodnje leto.

deadpool, stripi, ryan reynolds, akcija,Priporočamo, akcija, komedija, recenzija, 2016

Deadpool je zagotovo tlakoval pot novodobnim žanrsko usmerjenim stripovskim filmom.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x