Trenutno se odvija eden najbolj priznanih svetovnih filmskih festivalov Berlinale na katerem so se z najnovešjimi filmi predstavila imena kot so brata Coen, Thomas Vinterberg in tudi Jeff Nichols, ki je javnosti prvič prikazal svoj prvi studijski film z naslovom Midnight Special.

Kritiško priznani režiser filmov Mud in Zaklonišče (Take Shelter), s slednjim je leta 2011 tudi slavil na Liffu, se bo tokrat lotil znanstvenofantastične drame o očetu (Michael Shannon), čigar sin poseduje nadnaravne moči in je tarča vladnih agencij, ki si ga želijo prisvojiti v namen raziskav. Poleg Shannona, ki je z režiserjem sodeloval že v prej omenjenem Zaklonišču, lahko v igralski zasedbi najdemo še imena, kot so Joel Edgerton (Darilo), Kirsten Dunst (prva trilogija o Spidermanu) in Adam Driver (Vojna zvezd: Sila se prebuja).

Film zaenkrat dobiva zelo pozitivne kritike, toda trenutno še ni znano, če ga bo mogoče videti v slovenskih kinematografih. V ZDA je premiera napovedana za sredino marca.

midnight-special-poster

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x