Med pomembnejšimi hollywoodskimi režiserji, ki bodo letos izdali nov film, se znajde tudi Darren Aronofsky, ki se letos vrača s srhljivko Mati! (Mother!, 2017), kjer bosta v glavnih vlogah nastopila Jennifer Lawrence in Javier Bardem. Avtor, ki je znan po svoji psihološki plati filmov, obljublja podobno izkušnjo tudi pri svojem najnovejšem celovečercu.

Režiser filmov Rekvijem za sanje (Requiem for a Dream, 2000), Fontana življenja (The Fountain, 2006) in Črni labod (Black Swan, 2010) bo tokrat predstavil zakonca (Lawrence in Bardem), ki dobita nenapovedane obiske, obenem pa se pričnejo dogajati čudaške stvari. Med gosti se bosta znašla tudi veterana Ed Harris in Michelle Pfeiffer, slednja se je v letošnjemu Čarovniku za laži (The Wizard of Lies, 2017) vrnila v igralski svet po štiriletni odsotnosti. Snemanje je bilo po besedah Lawrencove izredno težko, saj si je igralka izpahnila rebro zaradi hiperventilacije (prehitro/pregloboko dihanje) in so jo kasneje tudi morali priključiti na dodaten dotok kisika, povrhu vsega pa je režiser zahteval ponovitev prizora, saj ni bil zadovoljen s prvim posnetkom.

Film bo doživel premiero na beneškem filmskem festivalu, medtem ko ga bomo v slovenskih kinematografih videli od 28. septembra naprej.

P.S.: Resda je tale nasvet povsem kontradiktoren z naravo članka, toda izkušnja ob ogledu filma Mati! utegne biti neizmerno boljša, če si sploh ne ogledate napovednika.

Darren Aronofsky je s Črnim labodom prinesel oskarja Natalie Portman.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

Komentirajte in ocenite novico!

avatar
  Subscribe  
Obvesti me