Akira Kurosawa je leta 1954 posnel Sedem samurajev, enega najboljših filmov vseh časov, šest let kasneje pa se je Hollywood, v režiji Johna Sturgesa, lotil svoje predelave, preoblečene v vestern, ki je nosila ime Sedem veličastnih.

Šestinpetdeset let kasneje bomo dobili še drugi “remake”, ki pa se bo, bolj kot po originalni Kurosawini, zgledoval po ameriški verziji. V takratni različici smo lahko gledali velika igralska imena kot so Steve McQueen, Yul Brynner in Charles Bronson, toda tudi aktualna inačica se ponaša z izjemno zavidljivo zasedbo. V glavnih vlogah bomo tako videli trenutno enega največjih filmskih zvezdnikov Chrisa Pratta, ki niza uspeh za uspehom, medtem ko mu bosta ob strani stala Denzel Washington in Ethan Hawke ter tako ponovila sodelovanje iz odličnega akcijskega trilerja Dan za trening. Sedmerico sestavljajo še Vincent D’Onofrio, ki se bo tako za spremembo otresel vloge zlikovca (Daredevil – 1. sezona in Jurski svet), korejski zvezdnik Byung-hun Lee (Terminator Genisys) in razmeroma neznana Martin Sensmeier ter Manuel Garcia-Rulfi. Pisani druščini bo nasproti stal Peter Sarsgaard (Črna maša), katerega lik je bil sprva ponujen Jasonu Momoi (Igra prestolov), ki pa je vlogo naknadno zavrnil.

Omenili smo že film Dan za trening, v katerem sta blestela Washington in Hawke, ob tem pa velja omeniti, da je režiser filma Antoine Fuqua sprejel to dolžnost tudi za prihajajočo predelavo vesterna. Scenarij sta pripravila John Lee Hancock in Nic Pizzolato, ki je glavni ustvarjalec serije Pravi detektiv. Sicer sta Pizzolato in Fuqua lani s svojimi izdelki kar malce razočarala; prvi je gledalce pustil ravnodušne z drugo sezono Pravega detektiva, medtem ko je Fuqua izdal sicer solidni, toda nič kaj nadpovprečni boksarski film Southpaw. Zanimivo bo videti, kaj sta pripravila tokrat. Omeniti velja še, da bo to zadnji film, ki ga bo spremljala glasba lani preminulega filmskega skladatelja Jamesa Hornerja.

Zgodba govori o majhnem mestu Rose Creek, ki ga nadleguje tiranski industrialec (Peter Sarsgaard). V ta namen mlada vdova (Haley Bennet) najame lovca na glave (Denzel Washington), ki zbere šest somišljenikov, da mesto skupaj zaščitijo. Film bo v kinematografih na sporedu konec septembra.

Mag-Seven-0_1200_900_81_s

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x