Kaj dobimo, ko se sredi New Yorka v nekem posebnem univerzumu srečata Stephen Hawking (Eddie Redmayne) in David iz Jastoga (Colin Farrell)? Zbirko magičnih živali in navodila kako ter kje jih je moč najti.

Tako nekako bi lahko brez poznavanja literarne predloge čez prst ocenili naslov in prvi napovednik za prihajajoči film, ki idejo za svoje dogajanje črpa iz svetovno znane franšize o čarovniku Harryu Potterju, vendar pa z njo dejansko ne bo imel nobene večje povezave. Zgodba osnovne oktologije je že zaključena, zato so se snovalci odločili za prikaz dogajanja v New Yorku približno 70 let pred rojstvom Harrya Potterja, ki torej ne bo nekakšno nadaljevanje ali pa predzgodba. Deležni bomo samostojne trilogije v kateri bomo spoznavali najrazličnejše magične živali, nekatere od njih je bilo že moč videti tudi v osmih filmih o čudežnem čarovniku. Ideje za nove zgodbe trilogija črpa iz književne predloge avtorice J. K. Rowling – Fantastična bitja in kje jih najti. Knjiga je bila dejansko spisana kot učbenik za Bradavičarko in tudi Harry Potter in celotna njegova druščina so jo v Kamnu modrosti uporabljali v svojem kurikulumu.

Fantastic Beasts Magične živali Fantastična bitja in kje jih najti

Le kaj vse se bo prilezlo, priletelo ali pa se morebiti kar udejanilo na svet iz Newtovega kovčka?

V novih filmih bomo, kot je moč razbrati iz napovednika in že pred nekaj meseci objavljenega “dražilnika”, spremljali razvoj čarovništva v Čezlužju in osebno zgodbo mladega čarovnika Newta Scamanderja, ki v svojem ročnem kovčku v Ameriko pritovori nekaj naslovnih kreatur. Navkljub temu, da ne bo moč videti Harrya Potterja, pa se ustvarjalci vseeno niso popolnoma distancirali od originalne zgodbe, saj je v napovedniku namreč moč slišati priimek slovitega ravnatelja Bradavičarke, Albusa Dumbledora, ki je v šestem delu osnovne zgodbe tragično preminul, a ga morebiti ponovno srečamo v pomlajeni različici.

Film je že v post-produkciji in ga v kinematografih lahko pričakujemo konec leta. Glede na igralsko zasedbo v kateri so se znašli še Ezra Miller (Batman proti Supermanu: Zora pravice), Katherine Waterston (Steve Jobs), Ron Perlman (Sinovi anarhije) in še mnogi drugi, lahko pričakujemo dobro igro, na to, kakšen vtis bo film pustil kot celota, pa bo treba počakati do zime.

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x