Warner Bros. je predstavil naslednje veliko orožje, težko pričakovano Ligo pravičnih (Justice League), ki bo studiev odgovor na Marvelove Maščevalce (Avengers). Film bo hkrati tudi naslednik lanskega Batmana proti Supermanu, medtem ko bo režija ponovno pripadla Zacku Snyderju.

V napovedniku spremljamo Brucea Wayna, ki se za potrebe obrambe planeta pred morebitno grožnjo, napovedano v prejšnjem filmu, loti rekrutiranja bojevnikov. Najprej ga pot zanese h Khalu Drogu, pardon, Aquamanu, ki ga bo upodobil znanec iz Igre prestolov, Jason Momoa. Vidimo tudi Cyborga (Ray Fisher), ki bo upodobljen s pretežno računalniškimi efekti, tu pa je seveda še Barry Allen oz. Flash (Ezra Miller), kateri bo kot kaže skrbel za najstniški humor, ki spominja na Marvelovega. Ko smo že pri primerjavah. Kar nekaj izmenjav dialoga je zelo podobnih tistim iz prvih Maščevalcev, zlikovci pa tudi niso najbolj izvirni, saj se nam zopet obeta gromozanska vojska generičnih vojakov. Velja pa pohvaliti, da zaenkrat uspešno skrivajo prisotnost Supermana in zanimivo bo videti, če bo doživel usodo lika iz stripa “Death of Superman” in si tako nadel črn kostum.

Že pred časom so ustvarjalci obljubljali prehod na lahkotnejši ton, kar je vidno tudi v napovedniku, medtem ko so se zaenkrat odločili posneti le en film Lige pravičnih, čeprav sta bila napovedana dva. Glede na medel začetek DC-jevega filmskega univerzuma je odziv odgovornih povsem logičen in zanimivo bo videti končni produkt. Kar se tiče zgodbe, smo nekaj namigov dobili že v letošnjem spopadu titanov, saj je Lex Luthor opozoril na prihod tuje grožnje, Bruce Wayne pa se je sprehodil skozi vizije potencialne prihodnosti, kjer Zemlji vlada mogočni zlobnež Darkseid. Zaenkrat je prisotnost slednjega še zavita v tančico skrivnosti, bo pa glavni zlikovec njegov prvi general Steppenwolf, ki ga bo upodobil Ciaran Hinds, znanec iz serij Antični Rim in Igra prestolov.

Poleg povratnikov iz Batmana proti Supermanu se bodo igralski zasedbi še pridružili J.K. Simmons, Willem Dafoe in Amber Heard. Izid filma je napovedan za letošnji november.

batman proti supermanu, dc comics, zack snyder, ben affleck, gal gadot, batman, superman, wonder woman, flash, aquaman, jason momoa, justice legaue, liga pravice, superjunaki

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x