Komična drama o sedemnajstletnici, ki ima občutek, da ji bo življenje spolzelo iz rok, je režijski prvenec sicer igralke Grete Gerwing, ki je zanj napisala tudi scenarij. Odkar je film ugledal luč sveta, je o njem veliko slišati. Pred nominacijami za oskarje, je filmska ekipa že v pričakovanju zlatih globusov, saj je film nominiran v kar štirih glavnih kategorijah: za najboljši film in scenarij ter za glavno in stransko igralko, v vlogi katerih blestita Saoirse Ronan kot Lady Bird in Laurie Metcalf kot njena mama Marion.

Christina ‘Lady Bird’ McPherson (Saoirse Ronan) je najstnica pri sedemnajstih, ki ima kljub svojim rosni letom občutek, da ji bo življenje spolzelo iz rok. Hrepeni po avanturi, boljšem življenju in novih priložnostih, ki jih zaman išče na hodnikih kataloške gimnazije v zakotnem Sacramentu. Pesti jo buren odnos s sicer ljubečo in predano, a hkrati trmasto mamo (Laurie Metcalf), ki ne popušča v svojih načelih in odločitvah. Lady Bird se ji vztrajno postavlja po robu – spremeni si ime, ki ji ga je mati dala ob rojstvu, in nekoč celo skoči iz vozečega avtomobila. Mati in hči pa si vsem nestrinjanjem navkljub v marsikateri lastnosti in odzivu ne bi mogli biti bolj podobni.

Komična drama Lady Bird v slovenske kinematografe prihaja 15. februarja, med 8. in 14. februarjem pa si jo bo mogoče predpremierno ogledati v ljubljanskem Kinodvoru.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

avatar
  Subscribe  
Obvesti me