Leto 2014 je minilo tudi v znamenju odličnega filma Ritem norosti (Whiplash), ki je na zemljevid obetavnih filmarjev postavil scenarista in režiserja Damiena Chazzela. Prejemnik oskarja za najboljši prirejeni scenarij se je od takrat lotil še določenih scenarističnih popravkov v prav tako izredno dobri Cloverfieldski 10 (10 Cloverfield Lane), sedaj pa se bo predstavil s svojim drugim filmom, tokrat muzikalom, La La Land.

Američan je velik ljubitelj jazza in je mnoge svoje življenjske izkušnje uporabil že v omenjenemu Ritmu norosti. Tudi tokrat se bo ustvarjalec poklonil tej prestižni glasbeni zvrsti, saj bo zgodba govorila o mlademu in talentiranemu jazzistu Sebastianu, ki denar služi z igranjem v baru in se nato zaljubi v nadebudno igralko Mio. V glavni vlogi bomo spremljali Ryana Goslinga, ki se je po krajšem premoru vrnil v filmih Velika poteza (The Big Short) in Prava fanta (The Nice Guys) ter dokazal, da je v odlični formi. Nasproti mu bo stala Emma Stone, ki je svojo oskarjevsko nominacijo za film Birdman precej slabo unovčila v filmih Nerazumen človek (Irational Man) in Aloha. Predvsem slednji je bil pravcata polomija, tako da bi igralki uspeh novega Chazzelovega filma prav prijal.

Muzikal je napovedan za december letošnjega leta, medtem ko v Sloveniji še nimamo znanega datuma izida. Glede na to, da bo takrat vrhunec lova na nagrade in da ima predvsem Akademija posluh za muzikale (spomnimo se samo Nesrečnikov izpred nekaj let), si Damien Chazzelle za svoj najnovejši projekt upravičeno obeta novih pohval.

the-gangster-squad-221688l

Ryan Gosling in Emma Stone sta skupaj nastopila že v Tej nori ljubezni in v Gangsterski enoti.

O avtorju

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x