Naslednji v vrsti hollywoodskih rebootov je Jumanji, delno nadaljevanje istoimenskega filma iz leta 1995, v katerem smo lahko spremljali žal že pokojnega Robina Williamsa. Takrat sta dva otroka igrala čarobno namizno igro, ki je osvobodila moža, ki je bil desetletja ujet v igri, in s tem tudi mnoge nevarnosti, ki ne bodo izginile, dokler igra ne bo končana. Toda namizne igre so sedaj obskurna dejavnost. V novem filmu bodo liki namreč ujeti znotraj videoigre.

Skupina najstnikov se bo tako preobrazila v podobe hollywoodskih zvezdnikov Dwayna “The Rocka” Johnsona, Kevina Harta (dvojec smo lani že gledali v Obveščevalni), Karen Gillan (Varuhi galaksije) in Jacka Blacka (Šola rocka).  Ti bodo ujeti v džungli, kjer je bil dolga ujet tudi lik Robina Williamsa iz predhodnika, in tam bodo morali preživeti izredno nevarne dogodivščine, če se bodo še kdaj želeli vrniti v resnični svet.

Jumanji je tako še eden izmed t.i. mehkih rebootov franšiz, ki se delno navezujejo na svoje predhodnike, a ob tem predstavijo popolnoma nove like. Režiserske dolžnosti je sprejel Jake Kasdan, sin Lawrenca Kasdana, ki je najbolj cenjen scenarist v franšizi Vojne zvezd, dvojec pa tudi stoji za scenarijem prihajajočega filma o Hanu Solu. Mlajši Kasdan se do danes lahko pohvali s kopico komedij, med katerimi najdemo Hudo učiteljico (Bad Teacher, 2011) in Vroče posnetke (Sex Tape, 2014). Kako se bo odrezal na sedlu visokoproračunskega filma pa bomo lahko videli decembra letos.

Prizor iz originalnega filma.

Pošlji komentar

Komentirajte in ocenite novico!

avatar
  Subscribe  
Obvesti me