Iztrebljevalec oz. Blade Runner, kakršen je originalni naslov filma Ridleyja Scotta iz leta 1982, velja za sveti gral znanstvenofantastičnega žanra in kultni film je šele skozi leta pridobil toliko oboževalcev, kot jih ima danes. Kompleksne filozofske motive, ki se lotevajo umetne inteligence, je Hollywood predstavil skozi svet knjig Philipa K. Dicka in kasneje navdihnil mnoge znanstvenofantastične filme. Film, ki nikoli ne bi smel dobiti nadaljevanja, zaenkrat demantira omenjeni stavek, saj je zasedba pred in za kamero izredno obetavna. Scott je zaposlen z novim Osmim potnikom in tako je režija pripadla enemu izmed najbolj vročih hollywoodskih režiserjev ta trenutek, Kanadčanu Denisu Villeneuvu (Sicario, Prihod). Slednji niza uspeh za uspehom, enako pa lahko trdimo tudi za glavnega igralca, režiserjevega rojaka Ryana Goslinga, kateremu bo družbo delal protagonist iz prvega filma, Rick Deckard, ki ga bo tudi tokrat upodobil Harrison Ford.

V prvem daljšem napovedniku smo priča odlični vizualni podobi, ki je že bila zaščitni znak predhodnika. Direktor fotografije Roger Deakins je kot kaže tudi tokrat postregel s presežki in morda se mu le nasmiha prvi oskar. Opazimo lahko tudi kopico slavnih stranskih igralcev, saj so tu Robin Wright (Hiša iz kart), Dave Bautista (Varuhi galaksije) in Jared Leto (Odred odpisanih), ki utegne biti dežurni zlikovec. Upajmo, da mu bo slednje uspelo bolje kot Joker v Odredu odpisanih.

Iztrebljevalca 2049 bo mogoče videti od 6. oktobra dalje in zanimivo bo opazovati, če se bo Villeneuve še dodatno utrdil v žanru znanstvene fantastike. Njegov naslednji projekt bo namreč adaptacija slavne knjige Dune, ki je zagodla tudi velikemu Davidu Lynchu.

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x