Biografski filmi o glasbenikih ali glasbenih skupinah nas redkokdaj razočarajo. Morebiti zato, ker imajo taki filmi malokrat srečen konec in življenja večine glasbenikov so polna drame in tegob, ki so stranski produkt slave. Letos smo si lahko ogledali zelo dobro zgodbo o ameriškemu pevcu Brianu Wilsonu, ki je američane od 60-ih let dalje navduševal s svojimi skladbami v pop skupini Beach Boys. Kmalu zatem je tudi izšel Straight Outta Compton: Zgodba o N.W.A., ki nas je presentil z dobro zasedbo, režijo ter tudi izvrstno glasbo. Naslednje leto pa gremo v žanr ameriške country glasbe s filmom I Saw The Light.

tom_hiddleston_hank_williams_a_l

V filmu I Saw The Light bomo spremljali zgodbo uspeha in propada country pevca Hanka Williamsa, ki je v svojem zelo krakem življenju, pustil velik pečat na ameriški glasbeni industriji. Kot mnogo umetnikov, se je tudi Williams spopadal z demoni, kot so alkoholizem ter zloraba predpisanih zdravil.

Legendarnega glasbenika bo upodobil angleški igralec Tom Hiddleston (Maščevalci, Škrlatni vrh), njegovo ženo pa Elizabeth Olsen, ki je letos uničevala robote kot Škrlatna čarovnica v filmu Maščevalci: Doba UltronaZa scenarij in režijo je poskrbel Marc Abraham in film si bomo lahko v kinih ogledali 25. marca 2016.

still-of-elizabeth-olsen-and-tom-hiddleston-in-i-saw-the-light-(2015)-large-picture

O avtorju

Christoffer Larsson

Vedno sem si želel ustvariti kakšen kanal na YouTubu, kjer bi kritiziral filme ali komentiral najnovejše filmske novice. Žal mi je strah pred kamero venomer preprečeval te sanje. Vendar mi je nekega dne Jure predstavil Filmstart in nemudoma sem bil navdušen nad idejo, da bi pisal članke za ta portal. 10 mesecev pozneje se še zmeraj mučim z vejicami, vendar mi David in Jure kljub temu dovolita opravljati to, kar sem si od nekdaj želel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x