Veliki kitajski zid je ena izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij na svetu in redkim je ta starodavna zgradba tuja. Največji in najstarejši kulturni spomenik Kitajske se razteza kar skozi 8851,8 kilometrov, graditi pa so ga začeli že v tretjem stoletju pred našim štetjem, vendar je bil večji del zgrajen med 14. in 17. stoletjem, v času dinastije Ming. V to isto obdobje je postavljeno tudi dogajanje filma z Mattom Damonom v glavni vlogi.

Damon, ki ga lahko že četrtič vidimo kot Jasona Bourna v najnovejšem istoimenskem filmu, bo tokrat igral vojaka, ki s svojimi pajdaši odpotuje na Kitajsko z namenom iskanja smodnika. Med misijo naletijo na starodavni kitajski zid, za katerega pa nimajo časa, da bi si ga bolje ogledali, kot pravi turisti. Zid je bil zgrajen za to, da zaščiti cesarstvo pred tujimi vdori, vendar je videti, da se Damon s svojimi soborci ne bo bojeval proti tujimi zavojevalcem, ampak proti pošastim.

 great wall, matt damon, pedro pascal, william dafoe, kitajska, veliki zid, igra prestolov, bourne, 2017, napovednik, akcija, fantazija, zgodovinski

Več kot smo napisali, o zgodbi ne vemo. Film režira Zhang Yimou, ki ima v svoji filmografiji priznane kitajske filme, kot sta Junak in Hiša letečih bodal, za katerega je dobil tudi nagrado BAFTA. Poleg Damona bo nastopil še Pedro Pascal, ki ga oboževalci HBO-jeve serije Igra prestolov bolje poznate kot dornijskega princa Oberyna Martella. Njegova vloga še ni znana, vendar ga v napovedniku vidimo ob boku Damonovega lika. Svojo vlogo bo imel tudi Andy Lau, ki je z režiserjem sodeloval že v Hiši letečih bodal, nastopil pa je tudi v filmu Internal Affairs, ki je bil navdih za hollywoodski remake, ki ga v Sloveniji poznamo pod imenom Dvojna Igra (z Mattom Damonom in Leonardom DiCapriem v glavnih vlogah). Film ima napovedan izid za 24. februar 2017.

O avtorju

Christoffer Larsson

Vedno sem si želel ustvariti kakšen kanal na YouTubu, kjer bi kritiziral filme ali komentiral najnovejše filmske novice. Žal mi je strah pred kamero venomer preprečeval te sanje. Vendar mi je nekega dne Jure predstavil Filmstart in nemudoma sem bil navdušen nad idejo, da bi pisal članke za ta portal. 10 mesecev pozneje se še zmeraj mučim z vejicami, vendar mi David in Jure kljub temu dovolita opravljati to, kar sem si od nekdaj želel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x